Kanye West izjavio da mu se sviđa Hitler

‘Svako ljudsko biće donosi nešto vrijedno, pogotovo Hitler,’ kaže reper.

Kanye West (foto: Screenshot/InfoWars)

Kanye West hvalio je Adolfa Hitlera tijekom gostovanja u emisiji InfoWars Alexa Jonesa u četvrtak, 1. prosinca.

“Vidim dobrih stvari kod Hitlera”, rekao je West Jonesu. “Volim sve i Židovi mi neće reći: Možeš voljeti nas i možeš voljeti ono što ti radimo s ugovorima, i možeš voljeti ono što forsiramo s pornografijom. Ali o ovom tipu [Hitleru] koji je izmislio autoceste i sam mikrofon koji ja koristim kao glazbenik, ne možete naglas reći da je ikad učinio nešto dobro. Dosta mi je toga,” nastavio je. “Svako ljudsko biće donsi nešto vrijedno, pogotovo Hitler.”

Mikrofon je 1877. izumio Emile Berliner. Kao prva autocesta se često navodi Long Island Motor Parkway u New Yorku koja je otvorena 1908. godine.

West je otišao još dalje u svojim pohvalama, rekavši Jonesu: “Sviđa mi se Hitler.” Tvrdi da su “židovski mediji učinili da se osjećamo kao da nam nacisti i Hitler nikada nisu ponudili ništa vrijedno svijetu.” U jednom je trenutku Jones uzvratio na bujicu antisemitizma, rekavši da misli “da su većina Židova sjajni ljudi”, ali je dodao: “Slažem se da postoji židovska mafija.”

West je prozivoi Židove za koje vjeruje da su mu neprijatelji, poput Arija Emanuela, izvršnog direktora Endeavoura, njegovog brata Rahma Emanuela, bivšeg gradonačelnika Chicaga i Davea Chappellea, za kojeg je rekao da je lažnjak jer je kritizirao Westa na “židovskoj platformi” Saturday Night Live.

Ye je također preuzeo zasluge za popularizaciju antisemitizma, rekavši: “Nitko u srednjoj školi nije znao što antisemitizam znači dok ga Ye nije učinio popularnim.”

U jednom je trenutku West rekao da je Hitler “imao jako dobru odjeću i bio je dobar arhitekt te da nije ubio 6 milijuna Židova.” Jones je odgovorio: “Mislim da je Hitler ciljano ubijao neke ljude.” West je odgovorio: “Mislim da je Obama ubijao Palestince. A Obama nije bio prvi crni predsjednik. Bio je još jedan židovski predsjednik.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X