Kazalište Gavella ustuknulo i povuklo plakat Matanićevog komada

Plakat za predstavu ‘Fine mrtve djevojke’ povučen je nakon prijetnji kršćanske udruge.

Fine mrtve djevojke - sporni plakat

Dramsko kazalište Gavella povuklo je iz upotrebe plakat za predstavu “Fine mrtve djevojke” redatelja Dalibora Matanića, nakon što je udruga Vigilare isti prozvala “kršćanofobnim” i koja je po riječima samog ravnatelja te kazališne kuće Darka Stazića vršila “neviđeni pritisak putem interneta pozivajući na masovni protest građana i ignoriranje predstave”.

Zbog toga je uprava Gradskog dramskog kazališta Gavella donijela odluku o povlačenju spornog plakata. Time je ova ugledna zagrebačka kuća pokazala kako je manja od jedne do sada potupuno anonimne udruge kojoj je zagrljaj dvije Dijeve kršćanofoban. To je ujedno i otvoreno i jasno pokleknuće umjetnosti pred histerijom trenutka u kojem se prepucava Kaptol i Vlada oko programa jednog školskog predmeta.

“Zahvaljujemo svima onima koji su nam u raspravama na portalima i  društvenim mrežama pružili podršku tijekom kampanje koja se vodila, i za koju se
nadam da će ovime završiti”, zaključio je Darko Stazić u svojoj izjavi.

Nažalost ga moramo demantirati. Onima koji su ga podržali se trebao eventualno zahvaliti da je njegova kuća ostala ustrajna u zacrtanoj medijskoj kampanji vlastitog programa. Nije učtivo zahvaljivati se pošto se odlučite za poraz. Kampanja ovim činom neće završiti. Tek je počela i to za one koji su nakon ovoga ohrabreni da mogu opaliti ćušku kulturnjacima i za ono u što se uopće ne razumiju.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X