Kazalište Gavella ustuknulo i povuklo plakat Matanićevog komada

Plakat za predstavu ‘Fine mrtve djevojke’ povučen je nakon prijetnji kršćanske udruge.

Fine mrtve djevojke - sporni plakat

Dramsko kazalište Gavella povuklo je iz upotrebe plakat za predstavu “Fine mrtve djevojke” redatelja Dalibora Matanića, nakon što je udruga Vigilare isti prozvala “kršćanofobnim” i koja je po riječima samog ravnatelja te kazališne kuće Darka Stazića vršila “neviđeni pritisak putem interneta pozivajući na masovni protest građana i ignoriranje predstave”.

Zbog toga je uprava Gradskog dramskog kazališta Gavella donijela odluku o povlačenju spornog plakata. Time je ova ugledna zagrebačka kuća pokazala kako je manja od jedne do sada potupuno anonimne udruge kojoj je zagrljaj dvije Dijeve kršćanofoban. To je ujedno i otvoreno i jasno pokleknuće umjetnosti pred histerijom trenutka u kojem se prepucava Kaptol i Vlada oko programa jednog školskog predmeta.

“Zahvaljujemo svima onima koji su nam u raspravama na portalima i  društvenim mrežama pružili podršku tijekom kampanje koja se vodila, i za koju se
nadam da će ovime završiti”, zaključio je Darko Stazić u svojoj izjavi.

Nažalost ga moramo demantirati. Onima koji su ga podržali se trebao eventualno zahvaliti da je njegova kuća ostala ustrajna u zacrtanoj medijskoj kampanji vlastitog programa. Nije učtivo zahvaljivati se pošto se odlučite za poraz. Kampanja ovim činom neće završiti. Tek je počela i to za one koji su nakon ovoga ohrabreni da mogu opaliti ćušku kulturnjacima i za ono u što se uopće ne razumiju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X