‘Medika ostaje!’ – izvanredna press konferencija zbog naloga za iseljavanje

Povod konferenciji je Poziv Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Zagreba na predaju prostora kojim se traži iseljenje i napuštanje korisnika/ca prostora u roku od osam dana (krajnji rok je u utorak, 16.5.2017.).

Medika
Medika

“Ovaj dopis kulminacija je višegodišnjeg procesa sustavne prakse srozavanja i zatvaranja mjesta nezavisne kulture u gradu Zagrebu, a pritisak na Mediku od strane gradskih vlasti traje već duže vrijeme”, tvrde iz Medike.

Na konferenciji će govoriti korisnici prostora Medika: Sunčica Remenar, članica Autonomnog kulturnog centra Attack!, Miron Milić, akademski slikar i jedan od najuspješnijih hrvatskih umjetnika, Nikola Mijatović, predstavnik udruge Cirkorama i Sara Ercegović, glazbena umjetnica.

“Prostor bivše tvornice lijekova “Medika” zadnjih je deset godina jedan od ključnih centara nezavisne kulture i mladih u gradu Zagrebu, utočište brojnih umjetnika, kreativaca, radnika u kulturi, udruga civilnog društva, nezavisnih kolektiva i pojedinaca. Ne treba zaboraviti činjenicu da je prostor Medike gradski prostor, gdje su programi pojedinih udruga i pojedinaca korisnica financirani od strane Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport i Ministarstva kulture RH, Hrvatskog audio vizualnog centra te drugih domaćih i inozemnih donatora, posljednjih deset godina sustavno zanemarivan u infrastrukturnom održavanju. S obzirom na to da je dijalog između predstavnika organizacija i kolektiva korisnika/ca Medike i gradskih vlasti ignoriran, prisiljeni smo svoj glas uputiti javno i tim povodom organiziramo izvanrednu konferenciju za medije”, poručuju iz Medike te najavljuju tiskovnu konferenciju u petak, 12. svibnja 2017. u 11 sati u prostoru Galerije “Siva” unutar kompleksa bivše tvornice lijekova Medika, Pierottijeva 11.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X