Tko ide na koncert Jimmy Barka Experience u Attack

Ova jedinstvena glazbena formacija nastupa 27. veljače u klubu Attack (Medika) u jedinstvenom spoju modernog i tradicionalnog ritma u izvedbi renomiranog jazz perkusioniste Marjana Stanića – bunjara avant RnR benda Žambo Žoet Workestrao kao i stalnog člana Vasko Atanasovski bend i dva vrsna producenta/DJ-a – Borka i Bakto zaslužnih za spas od zaborava popularne ex yu funk, soul, disco, rnr glazbe 60’s i 70’s godina koju izvode u projektu Tetkine Radosti. Ravno do dna podijelio je 2 ulaznice.

Jimmy Barka Experience

Naziv benda Jimmy Barka Experience inspiriran je likom Džimija Barke, propalog netalentiranog pjevača u exYu igranom filmu Kad budem mrtav i beo (1967.) redatelja Živojina Pavlovića. Jimmy Barka Expirience premijerno su nastupili prije godinu dana ispred više od 500 ljudi na otvaranju nesuđenog kluba Žedno Uho u Klovićevim dvorima kada su furioznim plesnim ritmovima zapalili plesni podij.

Nešto više od godinu dana od zagrebačke premijere u Klovićevim dvorima Jimmy Barka Expirience nastupit će 27. veljače u klubu Attack u sklopu skvota Medika kada će promovirati krajnje autentičan cjelovit materijal koji će se uskoro naći na novom mixtapeu: OLD NEWS. S obzirom da se radi o plesnom bendu čiji korjeni ritma leže u funk/afro/ethno glazbi kao cjelovečernja podrška, prije i nakon nastupa benda, nastupit će i dva vrsna DJ-a kolektiva SOULKEKS: Mr Dirty Hairy i Borovich .

Jimmy Barka Expirience čine renomirani jazz perkusionist Marjan Stanić – bunjar avant RnR benda Žambo Žoet Workestrao i stalni bubnjar u bendu Vaska Atanasovskog i dva vrsna producenta/DJ-a, Borka i Bakto zaslužni za spas od zaborava popularne ex yu funk, soul, disco, rnr glazbe 60′s i 70′s godina koju izvode u projektu TETKINE RADOSTI. Izričaj benda zasniva se na spajanju modernog i tradicionalnog, gdje Marjan izvodi lepezu plesnih ritmova na perkusijama i klasičnom bubnju u rasponu od tradicionalnih ethno ritmova sve do modernih i onih eksperimentalnih. Marjana prate DJ-evi Borja i Bakto na četiri gramofona, samplerima i efektima elektronskim audio kolažom začinjenim poznatim replikama/samplovima iz EX YU filmova. Rezultat kreativnog, inspirirajućeg spoja tradicionalnog i modernog izričaja je instrumentalna, slikovita plesna glazba začinjena vrhunskim humorom koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim i zasigurno pokreće tijelo na ples.

Koncert JBE zamišljen je kao cjelonoćni događaj na kojem će prije i nakon benda do ranih jutarnjih sati naizmenično nastupati DJ-evi SoulKeks organzacije: Mr Dirty Hairy i Borovich u miksu funk/soul/disco/RnR glazbe reproducirane isključivo s originalnih gramofonskih ploča.

Mr Dirty Hairy, inače Matt Davies iz Brightona – pasionirani je kolekcionar rijetkih vinilnih izdanja iz cijelog svijeta, i kune se u analogno bio to hip hop ili funk. Hairy je bitan producent i DJ estetike ‘two turntables & a mic’ što je potvrdio suradnjama s Kranšvesterom, Kandžijom, General Woom, Dječacima i mnogim drugim.

Zajedno s Mr Dirty Hairyem nastupit će i Borovich, inače Nenad Borović, jedan od urednika koncertnog programa, Hrvatske najbitnije organizacije za promociju svjetske nezavisne muzičke scene – ŽEDNO UHO. Borovich je dugogodišnji kolekecionar vinylea i strastveni ljubitelj kvalitetne glazbe svih žanrova i podžanrova, a te večeri predstaviće svoj pogled na funk glazbu kroz najširi spektar žanrova putujući kroz glazbenu povijest.

Ulaznice za koncert Jimmy Barka Experience uz pratnju SoulKeks DJ-eva koji će se održati 27. veljače u klubu Attack (Medika) mogu se kupiti po cijeni od 35 kuna na samom ulazu na koncert. Vrata kluba Attack za publiku se otvaraju u 21:30h, dok se početak glazbenog programa najavljuje za 22:00 sati.

Točan odgovor na pitanje: Tko svira bubnjeve u Jimmy Barka Experience? glasi Marjan Stanić, a ulaznice su dobili Nenad Barać i Domagoj Franjić.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X