Tko ide na koncert Jimmy Barka Experience u Attack

Ova jedinstvena glazbena formacija nastupa 27. veljače u klubu Attack (Medika) u jedinstvenom spoju modernog i tradicionalnog ritma u izvedbi renomiranog jazz perkusioniste Marjana Stanića – bunjara avant RnR benda Žambo Žoet Workestrao kao i stalnog člana Vasko Atanasovski bend i dva vrsna producenta/DJ-a – Borka i Bakto zaslužnih za spas od zaborava popularne ex yu funk, soul, disco, rnr glazbe 60’s i 70’s godina koju izvode u projektu Tetkine Radosti. Ravno do dna podijelio je 2 ulaznice.

Jimmy Barka Experience

Naziv benda Jimmy Barka Experience inspiriran je likom Džimija Barke, propalog netalentiranog pjevača u exYu igranom filmu Kad budem mrtav i beo (1967.) redatelja Živojina Pavlovića. Jimmy Barka Expirience premijerno su nastupili prije godinu dana ispred više od 500 ljudi na otvaranju nesuđenog kluba Žedno Uho u Klovićevim dvorima kada su furioznim plesnim ritmovima zapalili plesni podij.

Nešto više od godinu dana od zagrebačke premijere u Klovićevim dvorima Jimmy Barka Expirience nastupit će 27. veljače u klubu Attack u sklopu skvota Medika kada će promovirati krajnje autentičan cjelovit materijal koji će se uskoro naći na novom mixtapeu: OLD NEWS. S obzirom da se radi o plesnom bendu čiji korjeni ritma leže u funk/afro/ethno glazbi kao cjelovečernja podrška, prije i nakon nastupa benda, nastupit će i dva vrsna DJ-a kolektiva SOULKEKS: Mr Dirty Hairy i Borovich .

Jimmy Barka Expirience čine renomirani jazz perkusionist Marjan Stanić – bunjar avant RnR benda Žambo Žoet Workestrao i stalni bubnjar u bendu Vaska Atanasovskog i dva vrsna producenta/DJ-a, Borka i Bakto zaslužni za spas od zaborava popularne ex yu funk, soul, disco, rnr glazbe 60′s i 70′s godina koju izvode u projektu TETKINE RADOSTI. Izričaj benda zasniva se na spajanju modernog i tradicionalnog, gdje Marjan izvodi lepezu plesnih ritmova na perkusijama i klasičnom bubnju u rasponu od tradicionalnih ethno ritmova sve do modernih i onih eksperimentalnih. Marjana prate DJ-evi Borja i Bakto na četiri gramofona, samplerima i efektima elektronskim audio kolažom začinjenim poznatim replikama/samplovima iz EX YU filmova. Rezultat kreativnog, inspirirajućeg spoja tradicionalnog i modernog izričaja je instrumentalna, slikovita plesna glazba začinjena vrhunskim humorom koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim i zasigurno pokreće tijelo na ples.

Koncert JBE zamišljen je kao cjelonoćni događaj na kojem će prije i nakon benda do ranih jutarnjih sati naizmenično nastupati DJ-evi SoulKeks organzacije: Mr Dirty Hairy i Borovich u miksu funk/soul/disco/RnR glazbe reproducirane isključivo s originalnih gramofonskih ploča.

Mr Dirty Hairy, inače Matt Davies iz Brightona – pasionirani je kolekcionar rijetkih vinilnih izdanja iz cijelog svijeta, i kune se u analogno bio to hip hop ili funk. Hairy je bitan producent i DJ estetike ‘two turntables & a mic’ što je potvrdio suradnjama s Kranšvesterom, Kandžijom, General Woom, Dječacima i mnogim drugim.

Zajedno s Mr Dirty Hairyem nastupit će i Borovich, inače Nenad Borović, jedan od urednika koncertnog programa, Hrvatske najbitnije organizacije za promociju svjetske nezavisne muzičke scene – ŽEDNO UHO. Borovich je dugogodišnji kolekecionar vinylea i strastveni ljubitelj kvalitetne glazbe svih žanrova i podžanrova, a te večeri predstaviće svoj pogled na funk glazbu kroz najširi spektar žanrova putujući kroz glazbenu povijest.

Ulaznice za koncert Jimmy Barka Experience uz pratnju SoulKeks DJ-eva koji će se održati 27. veljače u klubu Attack (Medika) mogu se kupiti po cijeni od 35 kuna na samom ulazu na koncert. Vrata kluba Attack za publiku se otvaraju u 21:30h, dok se početak glazbenog programa najavljuje za 22:00 sati.

Točan odgovor na pitanje: Tko svira bubnjeve u Jimmy Barka Experience? glasi Marjan Stanić, a ulaznice su dobili Nenad Barać i Domagoj Franjić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X