Novo izdanje Dylanove ‘Bootleg Series’ moglo bi biti posvećeno njegovim snimkama iz Nashvillea s kraja šezdesetih

Razmatra se kompilacija neobjavljenih snimaka iz vremena nastajanja albuma ‘John Wesley Harding’ i ‘Nashville Skyline’, kao i legendarnih sessiona Dylana i Johnnyja Casha.

Bob Dylan “Nashville Skyline”

Iako je netom objavljeno četrnaest diskova glazbe s turneje Boba Dylana Rolling Thunder Revue kao pratnja dokumentarcu Martina Scorseseja koji je od prošlog tjedna dostupan na Netflixu, već se razmatra sljedeći arhivski projekt koji bi, prema riječima Dylanove ekipe, mogao uključivati neobjavljene snimke iz vremena nastajanja albuma “John Wesley Harding” i “Nashville Skyline”, kao i legendarnih sessiona Dylana i Johnnyja Casha.

Spomenuta suradnja dvaju velikana nastala je za vrijeme snimanja “Nashvile Skyline”, albuma na kojemu se našla njihova zajednička verzija Dylanove “Girl From the North Country”, ali snimljeno je još mnogo materijala poput “Wanted Man” koju je Cash izveo u San Quentinu tjedan dana kasnije. Svirali su i brojne druge pjesme kao što su “Matchbox,” “Mystery Train,” “You Are My Sunshine,” “Ring of Fire,” “Careless Love,” “Big River” itd.

Za razliku od posljednjih izdanja iz The Bootleg Series koji su okupili sve postojeće snimke iz pojedinih razdoblja, nova kompilacija bi mogla biti usmjerena na izbor tek najboljih verzija svake od pjesama. Nakon ovog izdanja spominju se i potencijalni paket sa snimanja albuma “Time Out of Mind”, rani folk koncerti s početka šezdesetih, kao i razdoblje iz osamdesetih, a izvan serijala može se očekivati i određena efemerna izdanja manje vrijednosti koja bi trebala zaštiti materijal od ulaska u javnu domenu nakon pedeset godina prema europskom zakonu, kakva smo već imali priliku doživjeti kako su godine prolazile. Osim toga možda izađe i još jedno izdanje pjesama iz raznih razdoblja nalik prvoj kompilaciji iz serijala.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X