Novo izdanje Dylanove ‘Bootleg Series’ moglo bi biti posvećeno njegovim snimkama iz Nashvillea s kraja šezdesetih

Razmatra se kompilacija neobjavljenih snimaka iz vremena nastajanja albuma ‘John Wesley Harding’ i ‘Nashville Skyline’, kao i legendarnih sessiona Dylana i Johnnyja Casha.

  •  
  •  
Bob Dylan “Nashville Skyline”

Iako je netom objavljeno četrnaest diskova glazbe s turneje Boba Dylana Rolling Thunder Revue kao pratnja dokumentarcu Martina Scorseseja koji je od prošlog tjedna dostupan na Netflixu, već se razmatra sljedeći arhivski projekt koji bi, prema riječima Dylanove ekipe, mogao uključivati neobjavljene snimke iz vremena nastajanja albuma “John Wesley Harding” i “Nashville Skyline”, kao i legendarnih sessiona Dylana i Johnnyja Casha.

Spomenuta suradnja dvaju velikana nastala je za vrijeme snimanja “Nashvile Skyline”, albuma na kojemu se našla njihova zajednička verzija Dylanove “Girl From the North Country”, ali snimljeno je još mnogo materijala poput “Wanted Man” koju je Cash izveo u San Quentinu tjedan dana kasnije. Svirali su i brojne druge pjesme kao što su “Matchbox,” “Mystery Train,” “You Are My Sunshine,” “Ring of Fire,” “Careless Love,” “Big River” itd.

Za razliku od posljednjih izdanja iz The Bootleg Series koji su okupili sve postojeće snimke iz pojedinih razdoblja, nova kompilacija bi mogla biti usmjerena na izbor tek najboljih verzija svake od pjesama. Nakon ovog izdanja spominju se i potencijalni paket sa snimanja albuma “Time Out of Mind”, rani folk koncerti s početka šezdesetih, kao i razdoblje iz osamdesetih, a izvan serijala može se očekivati i određena efemerna izdanja manje vrijednosti koja bi trebala zaštiti materijal od ulaska u javnu domenu nakon pedeset godina prema europskom zakonu, kakva smo već imali priliku doživjeti kako su godine prolazile. Osim toga možda izađe i još jedno izdanje pjesama iz raznih razdoblja nalik prvoj kompilaciji iz serijala.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X