Po Tusti će se zvati ulica u Puli

Branko Črnac – Tusta, pjevač KUD Idijota, antifašist i borac protiv nepravdi sahranjen je u Puli 17. listopada. Na njegovom kovčegu bila je ucrtana zvijezda petokraka. Nakon pjevačeve smrti na Facebooku je pokrenuta grupa „Nazovimo po Tusti ulicu u Puli“.

Tusta (Foto: Zoran Jaćimović)

Grupa je do sada skupila 2.155 likeova, a Boris Miletić, gradonačelnik Pule danas je potvrdio da je prijedlog prihvaćen.

Gradonačelnik je napisao: “Rado ću se odazvati ovoj hvalevrijednoj inicijativi i podržati odavanje zasluženog priznanja našem velikom glazbeniku, ali prije svega velikom i omiljenom čovjeku Tusti, koji nas je, nažalost, prerano napustio. Tusta je svojim dugogodišnjim djelovanjem na hrvatskoj glazbenoj sceni doprinjeo promociji pulske kulturne scene i na taj način nas sve zadužio. Obilježavanje jedne od ulica njegovim imenom svakako će osigurati da njegov lik i djelo ostanu u trajnom gradskom sjećanju”.

Tusta ne brini, pobijedit ćemo!

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X