Redatelj Ken Loach napao ‘dosadne i cinične’ Marvelove filmove

Novi redatelj koji se okomio na Marvelovu filmsku industriju nakon Scorsesea i Copolle je Ken Loach, legenda britanskog nezavisnog filma.

Ken Loach (Foto: Wikipedia)

Ken Loach je novi u nizu uglednih redatelja koji se okomio na Marvelove filmove nazivajući ih dosadnima naglašavajući kako nemaju nikakve veze s filmskom umjetnošću.

“Napravljeni su kao roba poput hamburgera, a tu se ne radi se o komunikaciji i razmjeni mašte”, izjavio je Lauch za Sky News i dodao: “Radi se o stvaranju robe koja će donijeti dobit za veliku korporaciju – oni su vježba cinizma. Oni se bave tržištem i to nema nikakve veze s filmskom umjetnošću. Kako je rekao William Blake: Kada se razgovara o novcu – umjetnost je nemoguća”.

Loach koji je svoj filmski rad iskoristio kako bi postao jedan od istaknutih društvenih komentatora je objasnio: “Mislim da filmska refleksija svijeta koji poznajemo stvara predivnu kinematografiju jer slavi ono što jesmo. Može se smijati s nama, može plakati s nama, može nas naučiti o našim najdubljim osjećajima i o tome što znači biti čovjek – ono što ćete naći u svakodnevici.”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X