Rust Red Romance predstavlja glazbenu priču o muškoj sireni

Poput prethodna dva albuma i ovdje je riječ o priči i nekoj vrsti maštovitog, filmskog narativa.

Rust Red Romance “Legendary Merman Jack”

„Legendary Merman Jack“ četvrti je album glazbenog projekta Rust Red Romance u čijoj upravljačkoj kabini sjedi sjedi Jim July, glazbeni istraživač i entuzijast, bedak i zanesenjak, član benda Garage in July, bliski suradnik Detroit Groove Ganga i pokretač Dirty Mojo Recordsa, izdavačke kuće koja ne postoji.

Album donosi čak 11 novih pjesama u trajanju od 40 minuta, što predstavlja dosad najdulje izdanje za Rust Red Romance. Jim nam s novim albumu donosi priču o muškoj sireni koja je spremna žrtvovati svoj život radi ljepote i čistoće mora. Kako nam priča govori, u oceanu postoji jedno posebno mjesto, nešto nalik crnoj rupi, do kojeg je moguće doći samo u posebnim uvjetima. Svakome tko se odvaži na put do tog mjesta ispunjava se jedna želja, ali nakon toga može se ostati bez života. Naš se Jack priprema na sudbonosan put, a mi ga putem upoznajemo i pratimo uz njegove prijatelje Billa, Willyja, hobotnicu Jane i druge. Na tom putu možemo čuti kako sumrak ubaciti u džep, kako boogie postaje gorivo za let, što sve zna jedna hobotnica, kakvo je nebo kad ga prekriju suze sirena i što čudan čovjek iz New Orleansa radi u Jackovom snu. Nakon Jackovog razgovora s hobotnicom Jane slijede četiri instrumentalna broja nastala spontano i po dobroj, staroj metodi – „first take – best take“. Instrumentali imaju „jazzy“ ugođaj i svojevrsno su sonično putovanje kroz i u duh glavnog lika nakon razgovora s hobotnicom.

Poput prethodna dva albuma, “Buick Transgalactic 47” (2020) i “Songs Of Mr. Child” (2021), i ovdje je riječ o priči i nekoj vrsti maštovitog, filmskog narativa. Album, koncipiran poput ploče, na A strani donosi bazičan garažni i bluzerski izričaj dodatno obojan saksofonima Mislava Norca, dok su na B strani prisutne raskošne i bogate melodije finog tkanja u izvedbi: Mislav Norac na alt i tenor saksofonu (Šetači (Split), Ozon (Trilj)), Ivan Perković (One Dread, Brain Hollydays) na trubi, Zvonka Obajdin (Sjeverozapad, Rebel Star) na klaviru, Damir Trkulja (Gatuzo, Benston) na gitari i Milan Mijač (M.O.R.T., P.B.O., DED) na bubnju i udaraljkama.
Naslovnicu albuma predstavlja rad osobe koja je početkom 2000-ih pohađala Dječji vrtić Bukovac. Rad nije potpisan – ako netko prepoznaje svog viteza u linorezu, javite se!

„Ovaj album je posvećen moru i svemu što živi u njegovim dubinama. Posvećen je i ljudskom duhu koji u sebi zauvijek želi zadržati ljepotu, spontanost, radoznalost. Ono dječje u nama,“ kaže Jim July.

Album „Legendary Merman Jack“ objavljen za nezavisnu izdavačku kuću Dirty Mojo Records možete slušati i preuzeti na sljedećim poveznicama:

Soundcloud YouTube Deezer Apple Music Spotify

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X