Šest važnih albuma Arsena Dedića u jednoj CD kolekciji

Domaća diskografija obogaćena za jedno uistinu posebno vrijedno izdanje: box set ‘Original Album Collection’ Arsena Dedića, koji donosi šest digitalno remasteriranih čuvenih albuma tog ponajvećeg kantautora u povijesti naše glazbe.

Arsen Dedić 'Original Album Collection'
Arsen Dedić ‘Original Album Collection’

Arsenova genijalnost ovim je izdanjem predstavljena njegovim prvim trima albumima – “Čovjek kao ja” (1970.), “Arsen 2.” (1971.) i “Homo volans” (1973.) – te po jednim glasovitim albumom iz sljedećih desetljeća: “Provincija” (1984.), “Ministarstvo straha” (1997., reizdan 2012.) i “Na zlu putu” (2004.). Svi albumi prezentirani su u svom originalnom omotu, prilagođenom formatu CD-a, dok je čitava, vrijedna vizualna građa, kao i svi podaci o izdanjima, prikupljena u knjižici koja prati izdanje.

Veličanstveni autor i interpret, čija iznimna važnost je daleko nadišla glazbu, obilježivši podjednako našu književnost i kulturu uopće, ostavio je je neusporediv umjetnički trag svojim pjesmama, najčešće u šansonijerskoj tradiciji. Popis njegovih skladbi koje bi i najpovršniji poznavatelj glazbe prepoznao kao kultne gotovo da je bez premca u našoj glazbi, a njegova umjetnička produktivnost uistinu ga svrstava uz bok najvećim svjetskim kantautorima.

Na albumima uvrštenima u ovaj box set nalazi značajan dio tog popisa – tu su “Sve što znaš o meni”, “Moderato cantabile”, “Kuća pored mora”, “Tvoje nježne godine”, “Djevojka iz moga kraja”, “Čistim svoj život”, “Amigo” i brojne druge. No, više od puke kolekcije najpoznatijih pjesama, ovo izdanje svjedoči o veličini Arsenovih albuma kao umjetničkih cjelina. Upravo je u tome njegova posebna vrijednost: donoseći ih u integralnom obliku, uz vrhunski zvučni tretman koji zaslužuju (remastering: Goran Martinac), ovo izdanje poštuje i prenosi njihovu izvornu umjetničku namjeru i vrijednost, koja nedvojbeno spada među najveća blaga u našoj glazbi.

Box set “Original Album Collection” Arsena Dedića po cijeni od 99 kuna kupite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X