Svemirko na VHS kaseti objavio album prvijenac ‘Vanilija’

Glazbena etiketa više manje zauvijek u subotu 1. travnja u Galeriji Miroslav Kraljević pred brojnim je uzvanicima u formi performansa predstavila svoje prvo fizičko izdanje. Radi se o kritički cijenjenom debitantskom albumu “Vanilija” koji potpisuje Svemirko iza kojeg se krije glazbenik i producent Marko Vuković.

Predstavljanje albuma Vanilija u Galeriji Miroslav Kraljević (Foto: Denis Komljenović)
Predstavljanje albuma Vanilija u Galeriji Miroslav Kraljević (Foto: Denis Komljenović)

Kako bi se iskoristila potpuna mogućnost VHS medija, na ovom se izdanju osim audio zapisa nalazi i video materijal koji prikladno prati glazbu, a album osim već objavljenih devet pjesama sadrži i dvije bonus pjesme, singlove “Zbogom proleteri” i “Noćni pokreti” koji se nisu pronašli na digitalnom izdanju objavljenom 27. 1. 2017.

Predstavljanje albuma 'Vanilija' u Galeriji Miroslav Kraljević (Foto: Denis Komljenović)
Predstavljanje albuma ‘Vanilija’ u Galeriji Miroslav Kraljević (Foto: Denis Komljenović)

Album je objavljen kao nosač zvuka i pokretne slike na VHS mediju u limitiranoj nakladi od unikatnih 60 komada koje su osnivači etikete proizveli u suradnji s Kinoklubom Zagreb, a VHS kazete dostupne su putem Svemirkove Bandcamp stranice po cijeni od 49,99 kn plus troškovi poštarine.

Marko Vuković, autor izdanja i suosnivač etikete više manje zauvijek, objašnjava što se krije iza objave albuma na VHS mediju: “VHS je zgodan mediji za objavljivanje jer je za razliku od ploče ili audio kazete sposoban prenijeti i pokretnu sliku. Želio sam da ljudi dožive album i osjetilom vida, stoga smo kao vizualni podražaj sastavili jedan iznimno zanimljiv video uradak.“

Predstavljanje albuma 'Vanilija' u Galeriji Miroslav Kraljević (Foto: Denis Komljenović)
Predstavljanje albuma ‘Vanilija’ u Galeriji Miroslav Kraljević (Foto: Denis Komljenović)

“Vanilija” će se od 7. 4. 2017. pa nadalje moći u cijelosti slušati i gledati na Youtube kanalu etikete više manje zauvijek, a sam video materijal potpisuju: Miroslav Lesjak (režija), Ivana Emily Škoro (snimateljica), Filip Meštrović (montaža), Bojan Bojko (producent) i Sanja Marija Fligić (pomoćna menadžerica lokacije).

Galerija Miroslav Kraljević nezavisna je i neprofitna platforma i prostor za suvremenu umjetnost posvećena poticanju, istraživanju, predstavljanju i dokumentiranju suvremenih umjetničkih i intelektualne praksi koje analitički i kritički propituju sadašnjost, osobito odnose politike i estetike.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X