Tijelo Davida Bowieja kremirano u tajnosti bez prisustva ikoga iz obitelji i kruga prijatelja

Umjetnik je rekao svojim voljenima ‘kako želi otići bez previše buke’ bez pogreba i komemoracije, prenose američki mediji.

David Bowie
David Bowie

“Neće biti ni javne, ni privatne komemorativne svečanost. Nema ničeg”, izjavio je tako Bowieju blizak izvor Mirroru. Od smrti legendarnog glazbenika spekulira se o planovima njegovog pogreba, no bez znanja milijuna obožavatelja diljem svijeta, Bowiejevo tijelo kremirano je ubrzo nakon njegove smrti 10. siječnja.

Bowie nije bio religiozna osoba i želio je biti upamćen po glazbi i vremenu provedenom u dobrom raspoloženju sa svojim voljenima i publikom.

Američki mediji pretpostavljaju da je Bowie želio ono što se na internetskim stranicama njujorškog zdravstvenog odjela naziva “direktna kremacija” bez formalnog prisustva, posjeta ili obreda. Pokojnika se običava donijeti u krematorij s mjesta gdje je nastupila smrt. Također je otvoren prostor za spekulacije što se dogodilo s urnom s njegovim posmrtnim pepelom.

Što god bilo, definitivno će biti upamćen po svom umjetničkom radu.

Veliku posvetu Bowiejevom djelu najavila je direkcija Brit Awardsa za idući mjesec, dok će se njujorški koncert u njegovu čast, na kojem su nastupe jučer potvrdili Mick Jagger i Paul McCartney, održati 31. ožujka u Carnegie Hallu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X