Treći dan Zagreb Beer Festa – najjača večer

Nedjeljno popodne i večer bili su rezervirani za odigravanje poslijednjeg čina ovogodišnjeg Zagreb Beer Festa. Zanimljivo je kako je bendovski zadnji dan bio najbrojniji.

Kandžija na Zagreb Beer Festu (Foto: Hana Bilić)

Sve skupa krenulo je u popodnevnim satima, otvorenje je pripalo Reperu iz sobe. Odlična svirka, taman za lagano njihanje na popodnevnom suncu uz pivo. Reper iz sobe odlično stilom pleše utjecajima Ramba Amadeusa, Leut magnetika ili ranijeg zvuka TBF-a. Svirka prepuna jazza, funka i naravno hip-hopa, krojena od čak šesteročlanog benda i opuštenog flowa glavnog aktera.

TBF na Zagreb Beer Festu (Foto: Hana Bilić)

Još bogatije i aranžmanski zanimljivije nego u studijskim verzijama, uživo zvuče “Dobro san” ili “Ništa ne moran”, a sola su upravo dozirana toliko koliko je potrebno i ni u jednom trenutku nije se prešlo u rastezanja ili u ‘instrumentalnu filozofiju’. Odličan balans čvršćeg i opuštenijeg zvuka. Za kraj se kao gost pojavio i Saša Antić a.k.a. Alejuandro Buendia s kojim se izvelo aktualni singl “Moj Rođo”.

Porto Morto na Zagreb Beer Festu (Foto: Hana Bilić)

Pred već prilično ispunjen prostor ispred Boćarskog izašao je Kandžija sa svojim bendom i razvalio po dobrom starom običaju. “Kruva masti paprike”, “Crkva”, “Bambus i kavijar” i sve ostale dobro znane stvari. Kandžija na visini zadatka i bend koji je od takozvanih hip-hop pratećih bendova najbolji u Hrvatskoj uz naravno bend Ede Maajke. Završili su s “Nema labavo” i doista ni tada, a ni u ostatku večeri nije moglo ništa biti labavo.

Porto Morto su već jako koncertno ime i nije ni čudo što su dobili ovaj termin nastupa. Dobar je dio publike, čini se došao samo zbog njih. “Zadnji dan zime”, “Ne ne ne ne”, “Kuća”, ali i novi singlovi “Čekam ih” ili “Chilanje” pokazuju kako je ovaj bend sve spremniji za sve veće koncerte. Za kraj se nije moglo ostaviti ništa drugo nego “Hodaj”, a na povratku na bis još jednom je odsvirana “Čekam ih” kao najava novog skorašnjeg albuma.

Porto Morto na Zagreb Beer Festu (Foto: Hana Bilić)

Točka na “i” bio je TBF. Standardna festivalska set lista bez iznenađenja, no kako igrom slučaja ovog ljeta već treći put gledam TBF uživo i moram reći kako imam dojam da su u izvrsnoj sviračkoj formi i zamahu. U skladu s tim ostaje za pričekati, hoće li se to odraziti i na novi materijal na kojem se radi kako mi je to nedavno u razgovoru rekao Saša Antić. “Heriox” i “Grad spava” zvučale su moćno, a “Krist” ili “Fantastična” poletno i pjevno kako treba. Do samog kraja došli smo sa “Ales gut” i “Lud za njom”.

TBF na Zagreb Beer Festu (Foto: Hana Bilić)

I tako je završio Zagreb Beer Fest i lijep koncertni zagrebački vikend. Ako se prošla večer može okarakterizirati kao Elementalov trijumf, za završni dan možemo reći kako su trijumfirali svi koji su nastupali jer je svaki od izvođača dobio jak feedback bez obzira na termin nastupanja.

Saznajte više:

Prvi dan Zagreb Beer Festa 2021. – plamen Repetitora i Baretovo hlađenje

Drugi dan Zagreb Beer Festa – trijumf Elementala

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X