Vasil Hadžimanov Band u Tvornici promovirao album ‘Keyf’

Promocija je privukla velik broj kolega glazbenika i ljubitelja dobre glazbe.

Vasil Hadžimanov (Foto: Filip Kovačević)

Vasil Hadžimanov Band jedan je od najutjecajnijih jazz fusion sastava na Balkanu, a svoj najnoviji album “Keyf” sinoć su predstavili zagrebačkoj publici u Tvornici Kulture. Inovativni aranžmani, autentična zvučna estetika i kreativni eksperimenti s različitim glazbenim pravcima i ritmovima su ono što ovaj, osmi studijski album benda, čini posebnim i drugačijim.

Album sadrži devet pjesama čiju produkciju potpisuju Vasil Hadžimanov, Marko Perić i Toni Kitanovski. Ideja albuma je bila stvoriti nešto za uživanje zato je i njegov naziv simboličan. “‘Keif’ je isto što je ćeif ili ćef, a to je ono kad ti je mnogo lepo i kad ti mnogo prija. Merak, kako kažu u Bosni. Kad se baš onako opustiš i uživaš”, objasnio je Vasil Hadžimanov.

Promocija je privukla velik broj kolega glazbenika i ljubitelja dobre glazbe, a glazbeni brojevi poput naslovne “Keyf”, ali i “Gypsy”, “Afghan Samba”, “Helidoro’s Recipe” te “Mente Pura” podsjetili su zašto je Vasil Hadžimanov Band cijenjen diljem svijeta i zašto je upravo njihova glazba u Srbiji proglašena umjetničkim djelom od nacionalnog značaja.

Vasil Hadžimanov (Foto: Filip Kovačević)

“Muziku gledamo kao jedno ogromno polje inspiracije. Jazz je osnova i od njega uzimamo slobodu, hrabrost i inspriraciju da na licu mjesta odemo gdje god nam se ide, ali to ne znači da sviramo klasičan jazz. Inspiracija nam dolazi i od balkanske i svjetske muzike – od funka, rocka, elektronike…”, dodaje Vasil.

Album je pokupio odlične komentare kritičara kojima se pridružuje i naš najbolji jazz pijanist Matija Dedić: “Ono što Vasil radi je zbilja na svjetskom nivou”.

Vasil Hadžimanov glazbenik je jedinstvenog senzibiliteta. Kao pijanist, kompozitor, aranžer i pedagog nezaobilazna je karika regionalne jazz scene i individua koja u sebi nosi dio svojih predaka koji su, svatko na svoj način, obilježili glazbene prostore Balkana u neraskidiv niz čuvara, interpretatora i novih tumača tradicije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X