‘Zašto pijemo?’ – Dosh Lee i Mašinko imaju novi singl

U pravoj najezdi novih, vrhunskih, melodičnih i radiofoničnih singlova kojoj upravo svjedočimo, Dosh Lee & Mašinko donose nešto potpuno drugačije – pjesmu iz prošlog tisućljeća. Riječ je o zaboravljenom hitu ‘Zašto pijemo?’ zagrebačke punk grupe Crna kronika, u kojoj su krajem devedesetih svirali pojedini članovi Dosh Lee-a i Mašinka.

Dosh Lee i Mašinko - Zašto pijemo?
Dosh Lee i Mašinko – Zašto pijemo?

Nakon što je godinama čamila na prženom CD-u u mračnom kutku vlažnog podruma, pjesma je pronađena, preslušana i ponovno snimljena, prvenstveno iz znanstvenih razloga. Naime, u minutu i tri sekunde koliko ova glazbena poslastica traje, Dosh Lee & Mašinko donose smisleni odgovor na vječno pitanje koje već milenijima muči liječnike, psihologe i brojne stručne osobe – zašto pijemo?

Singl “Zašto pijemo?” je snimao i miksao Antonino Šimić u “Greenwood studiju”, za mastering su zaslužni Tomislav Hleb i Oleg Colnago, a dizajn naslovnice je djelo Gordane Periškić.

Kako zlo nikad ne dolazi samo, u režiji Doringa je snimljen i videospot “Zašto pijemo?” koji, za razliku od pjesme, nema radnju, priču ili pouku. U spotu nepoznati muškarac odjeven u ružičastu košuljicu, šljokičasti sako i šminkerske cipelice, potpuno bezrazložno trčkara lijevo – desno, a povremeno mu društvo pravi pas. Ukratko, nešto što ne biste poželjeli ni najgorem neprijatelju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X