Zvjezdan Ružić oživljava Bowiejev ‘Life on Mars?’ u eri suvremenog kaosa

Zvjezdanova izvedba ove skladbe gotovo se u cijelosti temelji na klaviru, pri čemu svaka nota odražava duboke emocije i tjeskobu koja je prisutna u originalnom Bowiejevom tekstu.

Pianotron Zvjezdan Ružić ‘Life On Mars?’ (foto: Press)

U svijetu gdje se granice između normalnosti i ludila čine sve mutnijima, gdje društvene mreže postaju arena za najbizarnije predstave, a svakodnevni kaos postaje nova realnost, Zvjezdan Ružić i njegov Pianotron dolaze s osvježavajućom glazbenom interpretacijom koja postavlja ključno pitanje: “Ima li života na Marsu?

Ružićeva obrada Bowiejevog kultnog hita “Life on Mars?” nije samo glazbeni performans, već i umjetnički komentar na društvo u kojemu živimo. Zvjezdan nas svojom glazbom potiče na razmišljanje o dubokim pitanjima i promjenama koje su potrebne u današnjem svijetu.

Zvjezdanova izvedba ove skladbe gotovo se u cijelosti temelji na klaviru, pri čemu svaka nota odražava duboke emocije i tjeskobu koja je prisutna u originalnom Bowiejevom tekstu. Prava se magija, međutim, događa pri samom kraju skladbe, kada se Pianotron, Zvjezdanova glazbena inovacija, sasvim neočekivano pojavi u aranžmanu, stvarajući zvučni uragan koji odražava kaotičnost vremena u kojem živimo.

“Mornari koji se tuku na plesnom podiju, policajac koji tuče nedužnog čovjeka, Mickey Mouse koji je prerastao u kravu itd.. Simbolika je to Bowiejevog prikaza bolesti tadašnjeg društva. Nisam vješt s riječima kao što je bio veliki David Bowie, zato neću niti pokušavati nakon njegovih stihova opisivati bolesti našeg društva. Svatko tko imalo promišlja o sebi i svijetu u kojem živimo, znat će o čemu govorim. Ja sam vam to ispričao onako kako ja najbolje znam – klavirom… I da, sve češće se pitam ima li života na Marsu. Možda na sličan način kao što se Bowie pitao tada, iz sličnog osjećaja očaja koji proizlazi iz razočarenja društvom i sumnje u smjer u kojem se svijet kreće.” Ističe Ružić.

Ružićev “Life on Mars?” zabilježen je uživo u njegovom “Highway Studiju.” Za režiju i montažu ovog fantastičnog videa zaslužan je Pavle Kaplanec, dok su kamere u rukama talentiranog dvojca Ive Znaor i Pavla Kaplaneca iz Impala Studija. Zvjezdan je osobno miksao i producirao pjesmu, dok je za mastering zaslužan Ivan Pešut.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X