AQ Total Vinyl Alenovo – vinil posvećen Alenu Balenu

Posljednji vinil u kolekciji AQ Total Vinyl posvećen je Alenu Balenu.

Alen Balen

“Alen je, pored puno drugih stvari koje je pokrenuo, usmjerio i obilježio tijekom svog intenzivnog života, bio i član najužeg tima prijatelja koji su prije 25 godina pokrenuli Aquarius records. Njegova ljubav prema klupskoj glazbi, suvremenim, uvijek najmodernijim zvukovima je snažno utisnuta u prvim izdanjima te diskografske kuće. Kasnije je moderirao i upravljao karijerama projekata koji su se i dalje isticali modernošću zvuka. Nerijetko su ih u lokalnim okvirima proglašavali avangardnim, ali su zapravo uvijek bili u suglasju s najprogresivnijim globalnim trendovima. Jer je takav baš bio Alen”, poručuju iz Aquarius Recordsa.

Razni remiksi zvijezda Aquariusa, kao i kompletni opusi bandova Nipplepeople, Yammat ili DasWegas nose u sebi snažan Alenov doprinos i potpis… Bio im je kum kao i njihov dobar duh.

“Danas, u doba kad ima sve manje fizičkih tragova nečijeg prisustva i djelovanja, a sve se više glazbe nalazi negdje u „oblacima”, osjetili smo potrebu da napravimo jedan starinski vinil na kojem ćemo zapisati Alenov duboki trag. Napravili smo vinilnu zbirku, ne samo zato jer je Alen posebno volio stare ploče, već i zbog činjenice da zvucima u „cloudu” nitko ne upravlja”, zaključili su iz Aquarius Recordsa.

‘Alenovo’

Alenovo 

Njihova sudbina je krajnje neizvjesna. „Ghosting” je termin koji označava nestanak glazbenih izdanja iz ponude streaming i download servisa. Neka glazba koja je bila dostupna i koju možete danas slušati, sutra može nestati. Svakim danom neki albumi, neke snimke postaju „duhovi” i više se ne mogu preslušati na Youtubeu, Deezeru, Spotifyju ili nekom sličnom servisu. I, ako ne postoji fizički zapisi, ta glazba „nestaje”.

Prije 25 godina, kad je Aquarius pokrenut, niti jedan streaming ili download servis nije postojao. Nije bilo ni „oblaka”. I pitanje je koji će od danas ili sutra poznatih servisa, s kojim katalogom i pod kojim uvjetima korištenja biti prisutan za 25 godina.

Tragovi, zapisi, otisci, dokumenti, dokazi, artefakti su svjedočanstva koja pomažu sjećanjima da traju. Oni su neizbrisivi dokazi nečijeg postojanja i djelovanja. Omogućavaju uživanje i interpretaciju vremena, procesa i ljudi. Njihova je uloga da budu tu i puno dulje od svjedoka.

Vinilom „Alenovo – Aq Total Vinyl 01″ zatvara se zbirku od čak 8 vinila najboljih klupskih snimaka koje su objavljene u 25 godina Aquarius recordsa. Stila, koji je Alen podržavao i pružao mu svekoliku podršku.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X