Algiers novim spotom pozivaju na borbu protiv rasizma i policijske brutalnosti

Sastav Algiers objavio je novi video sa svog aktualnog albuma ‘The Underside Of Power’ objavljenog za Matador Records. U pitanju je društveno-politički angažirani spot za pjesmu ‘Cleveland’.

Algiers
Algiers

Spot za pjesmu „Cleveland”, koji je režirao sam pjevač benda Franklin James Fischer, oslanja se na ideologiju političkog pokreta Crne Pantere koja je djelovala od 1966. do 1982. godine i čiji je osnovi zadatak bio borba protiv rasizma u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i borba protiv policijske brutalnosti nad građanima drugačije boje kože. Spot je sniman u New Yorku gdje je ovaj problem u poslednjim desetljećima prošlog stoljeća najviše i uzeo maha.

Video materijal pored originalnih snimaka sadrži i arhivske snimke, kao i poruke i statističke podatke vezane za ovu i sličnu tematiku ispisane preko ekrana koje suptilno pozivaju na akciju u borbi protiv ovog i danas aktualnog problema. Algiers nakon turneje ss velikanima Depeche Mode kreću na samostalnu turneju po Evropi i Americi.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X