Björk pjeva vulkanu u spotu za ‘Sorrowful Soil’

Video je snimljen na nedavno eruptiranom Fagradalsfjallu.

Björk (foto: Viðar Logi)

Björk je objavila video za pjesmu “Sorrowful Soil” sa svog novog albuma “Fossora”. U režiji Viðara Logija spot kroz ovalni okvir prikazuje Björk kako pjeva hvalospjev svojoj pokojnoj majci u blizini nedavno eruptiranog vulkana Fagradalsfjall.

U priopćenju za javnost Björk je dodala:

“‘Sorrowful Soil’ je pjesma koju sam napisala nasumično improvizirajući .. nekako sam mislila da pišem drugu pjesmu, ali kad sam je uredila, odbacila sam većinu stvari i ovo je preostalo.

Dvije pjesme na “Fossori” napisane su za moju majku: “Ancestress” je moj pokušaj pogrebne glazbe, ali “Sorrowful Soil” je napisana dvije godine prije i više odražava to zadnje poglavlje.

U to sam vrijeme radila s fantastičnim zborom Hamrahlid i željela sam im dati djelo koje zaslužuju. S tom sam namjerom nesvjesno napisala ono za što je dirigent Borgerður Ingólfsdóttir rekao da je najteže djelo koje su ikada otpjevali. Ima 9 glasova, a ne uobičajena 4 (sopran, alt, teno, bas) za koje su zboru trebale probe cijelog ljeta, tako sam im nevjerojatno zahvalna na toj žrtvi i sve to možete čuti u snimci.”

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X