Britanska glazbena industrija izdala ozbiljno upozorenje oko posljedica Brexita

‘Glazba ima mogućnost na najbolji mogući način pokazati sve ono što je, oko Britanije, zanimljivo.’

  • 3
    Shares
British Phonographic Industry, logotip (izvor: Wikipedia)

Jedno od vodećih tijela britanske glazbene industrije izdalo je upozorenje oko potencijalnih loših efekata po industriju u postbrexitovskom periodu koji dolazi. Britanska diskografska industrija, odnosno British Phonographic Industry (BPI), navodi da je Britaniji potreban “snažan” dogovor s Europskom Unijom kako bi se osiguralo izbjegavanje financijskog udara oko uvoza i izvoza glazbenog sadržaja nakon izlaska Britanije iz EU.

Upozorenje dolazi nakon što je BPI otkrio bilancu “izvoza glazbe” za 2017. godinu – rekordnu zaradu od 408 milijuna funti odnosno 450 milijuna eura. Inače, na vrhu internacionalne liste, po zaradi, nalazi se Ed Sheeran s albumom “Divide”.

Kako navodi BPI, kada se na fragmente razbije čitava svjetska prodaja glazbenog sadržaja, ispada da na 8 kupljenih albuma, jedan album je onaj nekog britanskog umjetnika.

“Glazba britanskih umjetnika ne samo da obogaćuje publiku i fanove diljem svijeta, nego čini i važan doprinos britanskoj ekonomiji, da li kroz čistu fizičku prodaju ili kroz privlačenje brojnih turista koje ta glazba zove u Veliku Britaniju”, navodi izvršni direktor BPI-ja, Geoff Taylor, “Glazba ima mogućnost na najbolji mogući način pokazati sve ono što je, oko Britanije, zanimljivo, a o tomu naročito valja voditi računa kako se Brexit približava. Na našoj je vladi da postigne snažan dogovor s Europskom Unijom kako bi naši umjetnici mogli komotno ići na turneje, kako bi mogli zaštiti autorska prava i kako bi spriječili svaku eventualnu poteškoću koja može rezultirati otežanom prodajom naših glazbenih proizvoda.”

  • 3
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X