Bruno Mičetić predstavlja Bacha na električnoj gitari

Od baroka do rocka.

Bruno Mičetić i Cordas (foto: Promo)

Ako ste se ikad zapitali kako bi zvučao Bach da je imao električnu gitaru, Bruno Mičetić donosi potpuno novo viđenje skladbe najvećeg baroknog skladatelja. Jedna od najslavnijih baroknih skladbi, “Tokata i fuga u D-molu”, dolazi nam u potpuno novom ruhu. Iako prvotno namijenjena orguljama, zvuči moćno i na električnoj gitari u pratnji gudačkog kvarteta Cordas.

Bach je jedan od najvećih skladatelja svih vremena, a Brunu je inspirirao na mnogo načina: „Bach je za mene vječna inspiracija, kao i za mnoge moje kolege a ovo je samo jedan od načina interpretacije njegove glazbe. Prije snimanja sam ovu stvar izvodio pred kolegama iz svijeta klasične glazbe, i njihova podrška mi je bila znak da je moje viđenje Bacha svježe i snažno. Bach je tu i kad sviram metal, a njegove improvizacije i spontanost čujem i kad sviram jazz. Ostvario sam svoju veliku želju sa ovom izvedbom, i razmišljam i o cijelom albumu na kojem bi se našlo više različitih skladatelja iz svijeta klasične glazbe.“

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X