Cul-de-Sac, legendarna impro grupa, objavila dvostruki vinilni album ‘L’Equipue Extraordinaire’

Konačno je svijetlo dana ugledala glazbena zbirka sastava kojeg su 1986. godine u Zagrebu osnovali Dragan Pajić – Pajo i Damir Prica Kafka – Capri.

Cul-de-Sac ‘L’Equipue Extraordinaire’

Album “L’Equipue Extraordinaire” sveobuhvatni je glazbeni zahvat, a time i jedan od najvrijednijih pothvata na domaćoj sceni, jer obuhvaća selekciju arhive grupe Cul-de-Sac, tj. snimaka načinjenih na probama, koncertima i studijima u periodu od punih dvadeset godina, tj. od 1986. do 2006. godine.

Pokojni Dragan Pajić – Pajo ostavio je iza sebe impresivnu kolekciju zapisa na audio kazetama, magnetofonskim vrpcama, CD-R-ovima i Minidiscovima, koja svjedoči o razvoju zagrebačke impro scene koja je uključivala brojna i značajna glazbena imena koja su ujedno bila dijelom grupe grupe Cul-de-Sac.

Dugotrajnog i odgovornog posla selekcije radova Cul-de-Saca prihvatio se diggerski znalac i producent Višeslav Laboš, koji je do sada već s nekoliko uspješnih projekata ponovno uskrsnuo i vratio neka zaboravljena djela pionira exYu elektro scene, kao i djela naših eksperimentalnih stvaralaca iz druge polovine XX stoljeća.

Zagrebačka promocija albuma “L’Equipue Extraordinaire”, ujedno  i koncert Cul-de-Saca dogodit će se 6. svibnja ove godine u šatoru u dvorištu Močvare u okviru Cirkorame.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X