Podijelili smo ulaznice za madrigalski koncert Edina Karamazova i Ansambla Antiphonus u MUO

U utorak, 5. travnja, u foajeu zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt, od 20 sati, vokalni Ansambl Antiphonus ugošćuje lutnjista Edina Karamazova. Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice.

Edin Karamazov
Edin Karamazov

U sklopu svog ciklusa Triade izvest će program „Na tragu engleskih madrigala – John Dowland – English madrigals ‘n’ folksongs of the British Isles“.

„Dubrovačka se Republika diči Sorkočevićima, diplomatima i glazbenicima, a u sličnoj ulozi na albionskom nebu sjaji zvijezda imenom John Dowland. To je skladatelj, lutnjist, pjevač i špijun, koji vas voli, a umije dovesti do suza kao i ganuća ne samo tankoćutne dame… Izbor iz njegovih pet knjiga pjesama, uz daleke i mistične odjeke – stare narodne pjesme britanskih otoka, kao i briljantne engleske manirističke madrigale premauzoru na Gesualda, priredit će vam -with pleasure- Antiphonus. A tko bi bio najbolji kormilar za plovidbu maglenim vodama Avalona čunom od dugovratne lutnje, nego Edin Karamazov, koji je taj repertoar, prije Zagreba, ipak malo isprobao s Andrasom Schollom i Stingom,“ najavio je predstojeći koncert Tomislav Fačini, umjetnički voditelj Ansambla Antiphonus.

Cijena ulaznice je 70 kn, za umirovljenike, studente i grupe s popustom 35 kn, a mogu se nabaviti na ulazu u Atrij Muzeja za umjetnost i obrt sat vremena prije početka koncerta.

Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: Koje glazbalo svira Edin Karamazov? glasi: lutnju. Po dvije ulaznice dobili su Tatjana Potokonjak i Emil Pakrac. Ulaznice dobitnike očekuju na dan koncerta u MUO.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X