Doringo objavio album ‘Gužva u Svemiru’

Ovo je drugo studijsko izdanje dugog formata nakon albuma ‘Infography’ iz 2017. godine.

Doringo

Osam instrumentalnih pjesama u surf/world/prog/rock maniri su snimljene u Slamasonik studiju te studiju SveMir u Zagrebu. Izdavač je Hitchtone Music & Promotion. CD će se moći naći na policama glazbenih dućana, a digitalno izdanje na svim relevantnim on-line servisima.

Sastav čine Mihovil Jurdana (bas), Damir Mihaljević (bubanj) i Doringo (gitara, produkcija).

Album otvara surf rock broj “Mrežničko Kolo” kojim Doringo daje novi termin u žanru: zemljopisni rock (geographical rock). Na saksofonu gostuje Mak Murtić. Slijedi “Privid Zajedništva” na kojoj gostuje Aldo Foško na bas klarinetu. “Kineska Močvara” putuje na daleki istok. Za ovu stvar napravljen je i spot koji je objavljen zajedno s albumom:

Rasplesani “Drabo Nuevo” zatvara prvu polovinu albuma. “Rimska Salata” kao jedan od singlova kojim je album i najavljen nastavlja avanturistički ton albuma. Inspirirana je starim rimskim putevima po Velebitu. Gost na bas klarinetu je Aldo Foško. Šesta skladba po redu nosi naziv “Vrlika”, a nazvana je po kultnom mjestu u Dalmatinskoj zagori. Kao gosti na violini i akustičnoj gitari pojavljuju se Lucija Stanojević i Orjen Riđanović.

Doringo ‘Gužva u Svemiru’

Predzadnja stvar slovenskog naslova “Enofazni Števec” je u zanimljivoj 9/8 mjeri sa prog rock energijom. Album zatvara “Blue House”, korčulanske inspiracije koja se očituje u mediteranskoj atmosferi.

S ovim albumom Doringo nas je prošetao svojim zemljopisnim rockom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X