dRUMELODY predstavlja Madori, mladu i talentiranu pjevačicu

Ležerno druženje s prijateljima u Istri rezultiralo je spontanim snimanjem videa ‘Boys and Girls’. U videu se ovom sarajevskom producentu i DJ-u po prvi put pridružuje mlada i talentirana pjevačica Jasmina Makota Madori. Madori se glazbeno školuje od ranog djetinjstva, s deset godina otpjevala naslovnu ulogu u operi na Northeastern Illinois Universityju. Finalan plan dRUMELODYja i Madori je objava albuma ‘Rain Dance’ pa nastup u Mexico Cityju.

dRUMELODY feat. Madori ‘Boys and girls’

Kada je sredinom ljeta s prijateljima plovio istarskom obalom, zabava i druženje dRUMELODYja i njegovih prijatelja rezultirali su spontanim snimanjem videa “Boys and Girls” u kojem po prvi put imamo priliku čuti mladu i talentiranu pjevačicu Madori.

Ovaj neočekivani video pogledao je Edin Muftić, direktor diskografske kuće Sarajevo disk s kojom je dRUMELODY ostvario suradnju na posljednjem albumu “Freedom of Imagination”.

Kako mu svidio finalan rezultat videa, Edin je bez oklijevanja predložio ozbiljniju suradnju DJ-a i Madori pa je konačna rezultat videa postalo snimanje albuma koji će dRUMELODYja odmaknuti od njegovog uobičajenog glazbenog žanra kao i od instrumentala koji su prevladavali na albumu “Freedom of Imagination”

Edinova ideja je objeručke prihvaćen od oba umjetnika pa se prijateljsko druženje u pulskoj uvali pretvorilo u snimanje ozbiljnog projekta odnosno snimanje devet pjesama za album “Rain Dance” koji je stvaran po online principu – Madori je gotove vokale slala dRUMELODYju koji ih je potom spajao sa svojim dance instrumentalima. Cijelu akciju u Madori je opisala “odličan kreativni ventil u moru obveza”.

Mastering svih devet pjesama uradio je Zoran Jurišić iz studija MK Mastering, dizajn albuma Berin Tuzlić aka dRUMELODY, a ne smijemo zaboraviti i riječko-pulsku kombinaciju koja je zaslužna za snimanje spota Dorijana i Pina.

Jasmina Makota Madori pjevačica je rodom iz Bosne i Hercegovine koja je najveći dio života provela u Americi. Pjevanjem se bavi od djetinjstva, početke ima u klasičnoj, jazz i irskoj folk glazbi da bi već s deset godina igrala glavnu ulogu u operi na Northeastern Illinois Universityju. Daljnji marljiv rad i upornost donijeli su joj stipendije za škole poput Francis W. Parker, Oberlin Collage, Old Town School of Folk Music.

Kako je odrastala privatno i profesionalno, Madori je glazbene interese proširila na elektronsku glazbu koja joj je vremenom donijeli suradnju s eminentnim DJ-evima i producentima u Americi i na Balkanu kao što su Laseech, DJ TomBug, Skender Makota ili Burner Brothers pa je zajednički album s dRUMELODYjem za nju nešto sasvim prirodno.

Uz spomenute suradnje i očekivanog izlaska albuma “Rain Dance”, ova uporna i talentirana djevojka unatoč svim obvezama i životu na relaciji Europa – Amerika, usporedno radi i na debitantskom solo albumu klupske glazbe za koji potpisuje cjelokupni autorski i producentski rad kao i vlastiti projekt u kojem će pjevati live uz DJ set.

Nakon što završe s radom na novom albumom čiji bi izlazak očekujemo do krajem godine, ovaj dvojac ima u planu nastupiti u dalekom Mexico Cityju.

DRUMELODYja a ovo ljeto možete uloviti 3. rujna na otvaranju BLart festivala u Banja Luci koji će trajati do 5. rujna.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X