Gotovo 5.000 Covid-19 slučajeva u Velikoj Britaniji povezano s Boardmasters Festivalom

Festival na kojem su kao headlineri nastupili Gorillaz, Foals i Jorja Smith postao je novo žarište na jugu Velike Britanije.

Boardmasters Festival (Foto: Andrew Whitton / Boardmasters.com)

Gotovo 5.000 slučajeva zaraze koronavirusom povezano je s glazbenim festivalom Boardmasters koji se ovog mjeseca održao u Cornwallu u Velikoj Britaniji, javlja Guardian.

Zdravstveni dužnosnici rekli su da je 4.700 ljudi koji su bili pozitivni na koronavirus potvrdilo da su prisustvovali festivalu u Newquayu ili da su s njim povezani. Otprilike tri četvrtine njih ima 16-21 godinu, a oko 800 ih živi u okrugu.

Broj zaraženih Covidom na jugozapadu Engleske porastao je, ali naglo raste u Cornwallu i na otocima Scilly, sa 717 slučajeva na 100.000 stanovnika zaraženih u sedam dana do 19. kolovoza uključujući i spomenute.

Vijeće u Cornwallu reklo je da je razmišljalo o otkazivanju Boardmastersa, koji se održao od 11. do 15. kolovoza, a na kojem je bilo oko 50.000 ljudi, ali je odlučeno da se festival može nastaviti. Inzistirano je na tome da njegovo osoblje blisko surađuje s organizatorima kako bi događaj bio što sigurniji.

Organizatori festivala poručuju da su sigurnosne mjere koje su provodili po pitanju zaštite od koronavirusa bile čak i strože od onih koje je propisala država. Potvrde o cijepljenju ili testiranju bile su obavezne pri ulasku u festivalski prostor, dok nošenje maski nije bilo obavezno, ali se podsticalo posjetitelje da ih nose. No na koncu su organizatori rekli da niti jedan događaj ne može u potpunosti ukloniti rizik od zaraze.

Rachel Wigglesworth, direktorica javnog zdravstva za Cornwall i otoke Scilly, rekla je: „Slučajevi koronavirusa posljednjih tjedana neprestano rastu diljem Cornwalla – osobito u našim turističkim središtima.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X