Grammy 2017. u znaku Davida Bowieja i Adele

Noćas se održala dodjela 59. Grammy nagrada, a voditelj večeri bio je James Corden.

Adele (Foto: Wikipedia)
Adele (Foto: Wikipedia)

Na sinoćnjoj dodjeli nagrada Grammy trijumfirala je Adele koja je odnijela tri najvažnije nagrade, onu za album godine, snimku godine i najbolju pjesmu (Hello). Tijekom preuzimanja nagrada ispričala se zbog psovanja tijekom tributea Georgeu Michaelu, zahvalila Gregu Kurstinu koji je s njom pisao “Hello”, objavila kako voli svoga menadžera onako kako ne voli oca, te poručila Beyonce kako želi biti njezina mama. Osim ovih nagrada Adele je nagrađena i za najbolji pop vokal, te za najbolju solo izvedbu.

Chance the Rapper pokupio je nagradu za najboljeg novog glazbenika i pritom zahvalio bogu na nagradi i što mu je podario roditelje koji su ga podržavali od djetinjstva. Nešto kasnije osvojio je Grammy i za najbolji rap album, a prilikom govora ispričao se što nema više ništa pametno za reći jer nagradu nije očekivao.
Grammy za najbolju grupnu/duo izvedbu dobili su Twenty One Pilots za “Stressed Out”, a nagradu su primili u donjem vešu.

Za najbolju rock pjesmu proglašena je “Blackstar” Davida Bowieja, a Beyoncein “Lemonade” dobio je nagradu za najbolji suvremeni “urbani” album. Kada je primala nagradu za najbolji album, Adele je izjavila kako je ovu nagradu trebala dobiti Beyonce za “Lemonade” i kako ne može primiti nagradu.

David Bowie je posthumno dobio četiri Grammyja, za najbolji album alternativne glazbe (“Blackstar”), najbolju rock izvedbu, najbolje osmišljeni ne-klasični album te za najbolju opremu/cover albuma.

Drake je nagrađen za najbolju rap pjesmu i najbolju rap izvedbu za “Hotline Bling”, a Solange za najbolju R&B izvedbu.

Najboljim dance/elektroničkim albumom proglašen je “Skin” od Flume, a Chainsmokers su dobili nagradu za najbolju dance snimku za “Don’t let me down”.

Na sinoćnjoj je dodjeli pjevala Adele svoju nagrađenu “Hello”, The Weeknd i Daft Punk izveli su zajednički “I Feel it Coming”, a Ed Sheeran je otpjevao “Shape of You”. Pjevali su još i Beyonce, Bruno Mars je izveo tribute Princeu, a Katty Perry je imala anti-trumpovsku izvedbu “Chained To The Rhytam”. Lady Gaga i Metallica su svirali zajedno, a A Tribe Called Quest su izveli “President Agent Orange” referirajući se na Trumpa.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh