Grupa Svemir objavila album ‘Tako jako’

Dvije godine nakon hvaljenog prvijenca, zagrebački bend Svemir završio je svoj drugi album pod imenom „Tako jako“ koji je od danas dostupan slušateljima.

Svemir 'Tako jako'

Album je objavljen kao digitalno izdanje na Bandcampu, dok će se kao CD pojaviti tokom listopada.

Dok su na stvaranju prvog albuma sudjelovali uglavnom samo frontwoman Zvonka Obajdin i tadašnji gitarista Robert Kanizsai, uz povremenu suradnju s dodatnim muzičarima na pojedinim pjesmama, ovaj je album u cjelosti rezultat rada cijelog benda.

Sadašnja se postava benda okupila netom nakon završetka snimanja prvog albuma, točnije u rujnu 2012., a čine ju, osim Zvonke na akustičnoj te povremeno električnoj gitari i vokalu, još i Aleksandra Saša Dokmanović na električnoj solo gitari, Matko Boršić na bubnjevima i San Mikulec na bas gitari i pratećim vokalima.

U toj je postavi bend radio na pjesmama i svirao ih tokom posljednje dvije godine, te ih konačno snimio tokom proljeća i ljeta 2014. Pjesme su snimane i miksane u studiju Radost!, kojeg vode Dino Kraljeta i Dimitrij Petrović (inače ritam sekcija banda Radost!). Mastering je napravljen u Carl Saff mastering studiju (USA).

Uz redovne članove benda, u stvaranju albuma pomogli su i neki gosti. Na pjesmama „Ono što sam dala“ i „Jednog dana“ tu je Ivana Žabkar, koju još možete čuti i na novom albumu Irene Žilić, čija je Ivana stalna suradnica. U pjesmi „Jedro“ usnu harmoniku odsvirao je Tomislav Žalac – Žaki iz poznatih garažera „Erotic Biljan & His Heretics“.
Kao i na prvom albumu, svaku pjesmu prati jedna ilustracija koju je radila Ivana Kranželić. Njen je rad također i naslovnica albuma.
Svemir se posebna zahvaljuje  Suzani Matić, čija je pjesma „Ono što smo dali ljubavi“, a koja se može pročitati u njenoj prvoj knjizi „Samosanacije“, neraskidivo povezana s pjesmom „Ono što sam dala“.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X