Hrvatska diskografska udruga verificirala inozemnu top-listu slušanosti

Airplay Radio Chart jedina je službena top-lista emitiranja stranih singlova u hrvatskom radijskom prostoru.

AirPlay Radio Chart
AirPlay Radio Chart

Airplay Radio Chart petnaest godina mjeri popularnost i prisutnost inozemnih izvođača i njihovih pjesama u programima domaćih radijskih stanica, a njegova radijska prezentacija emitira se u eteru javnog radijskog servisa HR2. Hrvatska diskografska udruga je – u suradnji s HR2 i uz pomoć sustava 1Played – omogućila automatsko praćenje emitiranja pjesama u programima radijskih postaja diljem Hrvatske čime je osigurana veća preciznos tmjerenja popularnosti.

Verificiranjem top-liste Airplay Radio Chart od strane Hrvatske diskografske udruge ona postaje jedina službena top-lista emitiranja stranih singlova u hrvatskom radijskom prostoru. Novi način izračuna liste predstavljen je u emisiji koja je emitirana uživo s radijskog festivala Radio City Milano na kojemu su sudjelovali urednici emisije Monika Lelas i Goran Komerički.

ARC Top 40 je radijski format prezentacije tjednog izvještaja Airplay Radio Charta koji informira slušatelje o zbivanjima na svjetskoj glazbenoj sceni i osluškuje poslovne vijesti iz industrije zabave, a emitira se svakoga ponedjeljka od 18:35 do 21 sati.

Novi format emisije sadržavat će i rubriku “Domaća zadaća” u kojemu će domaći izvođači uz predstavljanje novosti iz svoje karijere prezentirati i vlastite obrade najdražih svjetskih hitova.

Mjerenje popularnosti važan je izvor informacija za sudionike glazbene industrije – diskografe, publishere, organizatore koncerata, klubove, izvođače, medije – jer pokazuje trendove u svijetu popularne kulture, kao i traženost pojedinih pjesama, izvođača i žanrova kod domaće publike.

Tjedni izvještaj Airplay Radio Chart broj sto mjesta, a u formi ARC 100 bit će svakoga utorka dostupan na internetskim stranicama Drugoga programa i na stranici top-lista.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X