John Cale će uživo u cjelosti izvesti album ‘The Velvet Underground & Nico’

Klasični album izvest će u cjelosti na specijalnim koncertima u New Yorku, Parizu i Liverpoolu.

John Cale (Foto: Wikipedia)
John Cale (Foto: Wikipedia)

Popularnu tzv. “Bananu”, legendarni debut album iz 1967. godine, The Velvet Underground snimili su zajedno s Nico tijekom Warholove turneje “Exploding Plastic Inevitable multimedia”. Album je između ostalog poznat i po ikoničkoj banani koju je za naslovnicu dizajnirao Andy Warhol, čovjek koji je spojio Nico s bendom, unatoč protivljenju Lou Reeda. S bezvremenim pjesmama koje se na njemu nalaze, poput “Sunday Morning”, “I’m Waiting For The Man”, “Venus In Furs”, “Femme Fatale”, “All Tomorrow’s Parties”, “Run Run Run”, “Heroin”, “I’ll Be Your Mirror” i drugima, ovaj je album postao najutjecajniji album svih vremena.

The Velvet Undergound & Nico
The Velvet Undergound & Nico

“Obično se protivim tome da provodim puno vremena razmišljajući o prošlosti – dok se ne dogodi ovako nešto – “The Velvet Underground & Nico” sljedeće će godine proslaviti 50. godišnjicu postojanja. Kao što može potvrditi svaki bend, snimanje prvog albuma je ispunjenje snova. Bili smo nepopularan brend, izazovnih tekstova i čudnih melodija koje se nisu uklapale ni u čiju playlistu toga vremena. No Lou i ja nismo sumnjali ni na tren da možemo stvoriti nešto što će dati glas stvarima i pojavama koje nisu bile istražene u rock muzici toga vremena”, rekao je John Cale.

The Velvet Underground je 1966. godine imao danas legendarnu postavu u kojoj su bili Lou Reed, John Cale, Sterling Morrison, Maureen Tucker i Nico.

Koncert u Liverpoolu održat će se u Docklandsu u petak 26. svibnja 2017. godine, a ulaznice za taj veliki događaj u prodaji su već od 18. listopada.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X