Lidl prodaje gramofone

Gramofoni ION imaju USB izlaz za pretvaranje ploča u MP3 format i trogodišnju garanciju.

ION USB gramofon koji se može kupiti u britanskim prodavaonicama njemačkog trgovačkog lanca Lidl
ION USB gramofon koji se može kupiti u britanskim prodavaonicama njemačkog trgovačkog lanca Lidl

Prodaja vinila ponovo je uzela maha u tolikoj mjeri da je njemački prehrambeni lanac supermarketa Lidl odlučio sudjelovati u vinilnoj revoluciji. Na britansko su tržište u preko 380 dućana stavili ION USB gramofone povoljne za gotovo svaki džep – možete ga kupiti za 49.99 funta. Trogodišnja garancija pruža sigurnost da se ne radi o nekom bofl proizvodu, već o pristojnom aparatu koji je, povrh svega, čak i lijepo dizajniran.

Veća prodajna mjesta Tesco, Aldi i Sainsbury već neko vrijeme prodaju gramofone, a Sainsbury se pohvalio i rekordnom prodajom u Britaniji odmah po uvođenju tog artikla u ožujku ove godine. Tesco je prošle godine postao prvi britanski supermarket koji je u svoju ponudu uveo i vinile.

Prodaja vinilnih ploča u Velikoj Britaniji u posljednjih osam godina neprestano raste i industrija je počela zarađivati više njihovom prodajom, nego od streaming servisa poput YouTubea. Samo je prošle godine na otoku prodano više od dva milijuna ploča, što je najviše od rekordne prodaje iz 1994. godine.

Prodaja jeftinijih gramofona dovest će do sve veće rasprostranjenosti sakupljača vinila, što bi posljedično moglo utjecati i na cijenu ploče, koja je u ovom revivalu još uvijek ostala poprilično visoka.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X