Ljeto u MSU uz Kawasaki 3P, Majke, Zabranjeno pušenje, Edu Maajku, Električni orgazam, Laibach…

Za tisuće Zagrepčana i putnika namjernika koji su 80-e proživjeli punim plućima, ali i za punomlađe, ljeto će početi u petak 12. lipnja u Muzeju suvremene umjetnosti. Tog će dana na otvorenju ovogodišnjeg Ljeta u MSU-u nastupiti Kawasaki 3P, već sljedeći dan Majke, a svake od sljedećih pet subota Zabranjeno pušenje, Edo Maajka, Zoran Predin sa svojim Lačnim Franzom, pa vječni prvaci avangarde Laibach i za kraj 18. srpnja, kultni Električni orgazam.

Ljeto u MSU 2015
Ljeto u MSU 2015

“Mladost nije boja kose, već stanje duha! Originalnost i hrabrost uvijek su u modi. Vidimo se na koncertu” – osobno vas je pozvao Predin.

Edo Maajka kaže: “Meni će biti gušt nastupat’ u MSU, nisam u Zagrebu repo’ već dosta dugo, a kol’ko se sjećam, u Zagrebu je uvijek bilo ludilo. Ova serija koncerata u MSU je odlična ideja i drago mi je što sam dio toga. Ljetni koncertni period započinjem ovim nastupom u Zagrebu. Preko ljeta se nadam u Zagrebu uraditi većinu novog albuma, tako da me čeka moje dugo očekivano radno ljeto u Zagrebu.”

A to će biti tek početak.

Tijekom više od mjesec dana žestokog panka, rocka i hip hopa Muzej suvremene umjetnosti u svom Art-kinu Metropolis prikazivat će svake subote po jedan film koji ćete pamtiti. Dokumentarac 20.000 dana na Zemlji s razlogom je prošle godine pokupio svoj dio nagrada na Sundance filmski festivalu, gdje je premijerno prikazao 20-tisućiti dan u životu Nicka Cavea. Za razliku od magičnog mračnjaka poezije i glazbe, tjedan dana poslije prikazat će španjolsku komediju Život je lakši zatvorenih očiju. Narednih tjedana slijede francuska romantična komedija Ruka u ruci, pa švedska doista mračna komedija Turist, zatim opet švedska, ali opuštenija komedija Stogodišnjak koji je izašao kroz prozor i nestao, te konačno francuska komedija Francuskinja.

U ciklusu Best of Metropolis redom je riječ o nagrađivanim najnovijim filmovima koje bi vrijedilo pogledati uvijek, kamoli ljeti, i to u MSU-u koji će u cijenu ulaznice koja uključuje koncert i film, dodati još i posjet izložbi “Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse”.

Bauhaus je početkom 20. stoljeća apsolutno izmijenio svijet arhitekture, ali i primijenjenog dizajna i vizualne umjetnosti uopće. Gradovi ni 20. ni 21. stoljeća danas ne bi izgledali kako izgledaju da nije bilo Waltera Gropiusa i njegove škole umjetnosti u Weimaru, Desauu i Berlinu.

Izložba stoga prikazuje opuse velikana iz Slovenije, Hrvatske i BiH koji su se tamo školovali, a koji su civilizaciju poslije prenijeli i u naše gradove.

Ne čudi da je prošlogodišnje Ljeto u MSU uz Jadransko privuklo čak 10.000 posjetitelja. Svake subote za cijenu jednog prvoklasnog događaja i ove ćete godine moći dobiti tri – koncert, kino i izložba, pa računamo da će nas ove godine posjetiti i koja tisuća više.

Ulaznice su u pretprodaji već od ovog vikenda putem prodajne mreže Entria do 12. lipnja u 23.30 sati, kada završava eksplozivni nastup otvorenja pankera iz Kawasaki3P-a.

U pretprodaji će se nuditi i paketi ulaznica za tri koncerta (s pripadajućim kinoprojekcijama i posjetom izložbi o Bauhausu), i to za 158 kuna Majke, Zabranjeno pušenje i Lažni Franz s Predinom, zatim za 178 kuna Električni orgazam, Laibach i Edo Maajka.

Koncert otvorenja Kawasaki3P-a koštat će 69 kuna, za svaki naredni koncert ukoliko se plaća izvan paketa, trebat će izdvojiti 79 kuna, osim Laibacha koji ima i dodatni program za sveukupno 99 kuna.

I ne zaboravite, svaki koncert znači i odlazak u kino i izložbu Bauhaus.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X