Ljeto u MSU uz Kawasaki 3P, Majke, Zabranjeno pušenje, Edu Maajku, Električni orgazam, Laibach…

Za tisuće Zagrepčana i putnika namjernika koji su 80-e proživjeli punim plućima, ali i za punomlađe, ljeto će početi u petak 12. lipnja u Muzeju suvremene umjetnosti. Tog će dana na otvorenju ovogodišnjeg Ljeta u MSU-u nastupiti Kawasaki 3P, već sljedeći dan Majke, a svake od sljedećih pet subota Zabranjeno pušenje, Edo Maajka, Zoran Predin sa svojim Lačnim Franzom, pa vječni prvaci avangarde Laibach i za kraj 18. srpnja, kultni Električni orgazam.

Ljeto u MSU 2015
Ljeto u MSU 2015

“Mladost nije boja kose, već stanje duha! Originalnost i hrabrost uvijek su u modi. Vidimo se na koncertu” – osobno vas je pozvao Predin.

Edo Maajka kaže: “Meni će biti gušt nastupat’ u MSU, nisam u Zagrebu repo’ već dosta dugo, a kol’ko se sjećam, u Zagrebu je uvijek bilo ludilo. Ova serija koncerata u MSU je odlična ideja i drago mi je što sam dio toga. Ljetni koncertni period započinjem ovim nastupom u Zagrebu. Preko ljeta se nadam u Zagrebu uraditi većinu novog albuma, tako da me čeka moje dugo očekivano radno ljeto u Zagrebu.”

A to će biti tek početak.

Tijekom više od mjesec dana žestokog panka, rocka i hip hopa Muzej suvremene umjetnosti u svom Art-kinu Metropolis prikazivat će svake subote po jedan film koji ćete pamtiti. Dokumentarac 20.000 dana na Zemlji s razlogom je prošle godine pokupio svoj dio nagrada na Sundance filmski festivalu, gdje je premijerno prikazao 20-tisućiti dan u životu Nicka Cavea. Za razliku od magičnog mračnjaka poezije i glazbe, tjedan dana poslije prikazat će španjolsku komediju Život je lakši zatvorenih očiju. Narednih tjedana slijede francuska romantična komedija Ruka u ruci, pa švedska doista mračna komedija Turist, zatim opet švedska, ali opuštenija komedija Stogodišnjak koji je izašao kroz prozor i nestao, te konačno francuska komedija Francuskinja.

U ciklusu Best of Metropolis redom je riječ o nagrađivanim najnovijim filmovima koje bi vrijedilo pogledati uvijek, kamoli ljeti, i to u MSU-u koji će u cijenu ulaznice koja uključuje koncert i film, dodati još i posjet izložbi “Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse”.

Bauhaus je početkom 20. stoljeća apsolutno izmijenio svijet arhitekture, ali i primijenjenog dizajna i vizualne umjetnosti uopće. Gradovi ni 20. ni 21. stoljeća danas ne bi izgledali kako izgledaju da nije bilo Waltera Gropiusa i njegove škole umjetnosti u Weimaru, Desauu i Berlinu.

Izložba stoga prikazuje opuse velikana iz Slovenije, Hrvatske i BiH koji su se tamo školovali, a koji su civilizaciju poslije prenijeli i u naše gradove.

Ne čudi da je prošlogodišnje Ljeto u MSU uz Jadransko privuklo čak 10.000 posjetitelja. Svake subote za cijenu jednog prvoklasnog događaja i ove ćete godine moći dobiti tri – koncert, kino i izložba, pa računamo da će nas ove godine posjetiti i koja tisuća više.

Ulaznice su u pretprodaji već od ovog vikenda putem prodajne mreže Entria do 12. lipnja u 23.30 sati, kada završava eksplozivni nastup otvorenja pankera iz Kawasaki3P-a.

U pretprodaji će se nuditi i paketi ulaznica za tri koncerta (s pripadajućim kinoprojekcijama i posjetom izložbi o Bauhausu), i to za 158 kuna Majke, Zabranjeno pušenje i Lažni Franz s Predinom, zatim za 178 kuna Električni orgazam, Laibach i Edo Maajka.

Koncert otvorenja Kawasaki3P-a koštat će 69 kuna, za svaki naredni koncert ukoliko se plaća izvan paketa, trebat će izdvojiti 79 kuna, osim Laibacha koji ima i dodatni program za sveukupno 99 kuna.

I ne zaboravite, svaki koncert znači i odlazak u kino i izložbu Bauhaus.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X