Lorde novim singlom ‘Green Light’ najavljuje novi album ‘Melodrama’

Lorde, svjetski poznata, multiplatinasta – ali i misteriozna – glazbenica, predstavlja potpuno novi singl ‘Green Light’.

Lorde (Foto: Universal Music)
Lorde (Foto: Universal Music)

Već se neko vrijeme šuška o njenom novom studijskom materijalu, što je Lorde ovih dana i službeno potvrdila – kroz niz teasera i objava na svojim društvenim mrežama. Iščekivani novi materijal predstavljen je u obliku singla “Green Light” i pratećeg videospota, koji redateljski potpisuje Grant Singer (The Weeknd, ZAYN, Taylor Swift, Phantogram).

Novom pjesmom “Green Light” Lorde najavljuje studijski album, nazvan “Melodrama”, koji možemo očekivati u nadolazećim ljetnim mjesecima. Produkcijom izdanja bavili su se Lorde, Jack Antonoff i Frank Dukes, a materijal je sniman u Jackovom stanu te kultnom Electric Lady Studios.

Lorde 'Green Light'
Lorde ‘Green Light’

Novi album naslijedit će njen iznimno uspješan prvijenac “Pure Heroine” iz 2013. godine. Upravo se te godine tada 16-godišnja Lorde, pravog imena Ella Yelich-O’Connor, svijetu predstavila singlom “Royals”, koji je diljem svijeta obojan u platinastu boju, a koji ju je zajedno s albumom prvijencem postavio u svjetsku glasnogovornicu svoje generacije. Sam album nagrađen je Grammy i BRIT Award priznanjima te je prodan u više od 4 milijuna primjeraka diljem svijeta.

Postavši “glasom svoje generacije”, David Bowie ju je jednom prilikom opisao kao “budućnost glazbe”, a upravo je na zamolbu njegove obitelji nastupila na BRIT Awards 2016 gdje je izvela zamijećeni tribute ovom glazbenom velikanu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X