Marko Matijević Sekul dobitnik potpore na natječaju ‘International’ HDS-a za projekt grupe Manntra

Stručno povjerenstvo koje čine Marija Saraga (predsjednica), Bianca Ban i Milan Majerović Stilinović u skladu s propozicijama Natječaja odabralo je projekt skladatelja i izvođača Marka Matijevića Sekula za izdavanje novog albuma MANNTRA # 3 koji će financijski podržati u iznosu od 120.000,00 kn.

Manntra u Tvornici kulture (Foto: Sandra Lovrić)

Na Natječaj koji je bio otvoren od 4. prosinca 2020. do 15. siječnja 2021., a kojim se podupire aktivnost hrvatskih skladatelja na međunarodnoj glazbenoj sceni ili tržištu pristigle su 4 prijave. Sukladno propozicijama Pravilnika za evaluaciju pristiglih projekata i vrednovanja prilikom odabira uzimani su u obzir sljedeći parametri:

– profesionalnost i vjerodostojnost zahtjeva vezano za međunarodni i globalni kontekst
– umjetnički doseg, organizacijsko i financijsko obrazloženje predloženog projekta
– transparentnost i dobro gospodarenje raspoloživim sredstvima
– dosadašnji dosezi, ugled i značaj

Projekt grupe MANNTRA i skladatelja Marka Matijevića Sekula obuhvaća izdavanje novog albuma Manntra # 3 koji će sadržavati 12 novih skladbi s ciljem afirmacije vlastitog glazbenog branda na međunarodnom tržištu rock/metal glazbe, te dvije potvrđene popratne turneje po Europi kojima će promovirati album.

Stručno povjerenstvo je zaključilo da je taj projekt s obzirom na ostale pristigle prijave i projekte, priložio kompletnu dokumentaciju iz koje je vidljivo i dokazano da je 50% troškova projekta već pokriveno iz drugih izvora financiranja, da se radi o autorskom materijalu koji ima argumentirani potencijal da se realizira već u najskorije vrijeme, te da svojim umjetničkim i visoko profesionalno predstavljenim materijalom ima najviše mogućnosti da predstavi hrvatsko glazbeno stvaralaštvo na međunarodnoj sceni i na taj način ostvari promociju i prepoznatljivost Hrvatske, njezine kulture, glazbe i identiteta.

Za razliku od ostalih projekata gdje je glavni cilj troškovi produkcije i snimanja, projekt Marka Matijevića Sekula i grupe MANNTRA sadrži i obrazlaže kompletan plasman sadržaja gdje je produkcija snimke početak, a sve daljnje radnje koje su u projektu vrlo obimno razrađene, garantiraju promociju i ciljeve sufinanciranog sadržaja.

Stručno povjerenstvo je također mišljenja da se preko realizacije ovog projekta mogu otvoriti vrata drugim hrvatskim autorima i izvođačima srodnih žanrova glazbe koji bi u budućnosti mogli surađivati i ići na turneje s grupom MANNTRA, koristiti njihove kontakte kao i reputaciju koju je bend već ostvario u inozemstvu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X