Nacionalni park Risnjak dobio svoju prvu (jazz) skladbu

Trenuci provedeni u šumi rezultirali su skladbom ‘Moments’ Bruna Mičetića i njegovog kvinteta.

Nacionalni park Risnjak (Foto: promo)

Jazz koncert koji je Bruno Mičetić sa svojim Quintetom održao u Nacionalnom parku Risnjak prije mjesec dana prvi je u nizu koncerata inspiriranih ljepotom, bojama i zvukovima prirode. Ideja za ovaj projekt nametnula se sama tijekom prošle godine, kada su mnogi ponukani novonastalom situacijom u prirodi potražili mir i bijeg od stvarnosti. Na koncertu su izveli i jednu sasvim novu skladbu “Moments”, posvećenu upravo Risnjaku a ona je upravo dobila i svoj video spot nastao od kadrova snimljenih za vrijeme koncerta.

„Priroda Risnjaka, nepregledno šumsko kraljevstvo prepuno gustim zelenim goranskim šumama, čiji su dijelovi i danas ostali netaknuti, jednostavno hipnotizira. Tišina prostranih i zagonetnih dolina i čisto vrelo Kupe čine ovu lokaciju zaista posebnom. Upravo su nas ti najljepši proplanci Gorskog kotara potaknuli da stvorimo nešto novo – zvuk jazza inspiriran (netaknutom) prirodom, u kojoj se note pišu same..Trenuci o kojima pričam nije moguće izmjeriti, no možda smo ih zvukom uspjeli dočarati. Proveo sam mnoga jutra hodajući šumom Risnjaka, i sve što sam osjetio, na što sam po putu naišao, stavio sam u ovih 6 minuta. Šest tisuća hektara pulsira u 6 minuta – to su Moments” – komentirao je Bruno.

Kroz zvukove Risnjaka i melodije jazza vode vas Bruno Mičetić i njegov quintet kojeg čine: Bruno Mičetić na gitari, Dado Marinković na bubnju, Henry Radanović na bas gitari, Vojkan Jocić na tenor saksofonu te Marko Črnčec na orguljama. Za live prijenos koncerta na Risnjaku kao i video post produkciju zadužena je bila ekipa iz MedVid produkcije, dok je za live audio snimku zaslužan G.I.S. iz Rijeke.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X