Nepal želi heavy metalom zaustaviti najezdu skakavaca

Nepalski ministar poljoprivrede i stočarstva Ghanshyam Bhusal izjavio je kako određena vrsta glazbe može rastjerati ili ubiti rojeve skakavaca – a ta glazba je heavy metal.

Najazda skakavaca (Foto: Wikipedia)

Na sastanku za tisak organiziranom u nedjelju u Sindhulimadhiju, ministar Ghanshyam Bhusal rekao je da ministarstvo prikuplja heavy metal glazbu i priprema kompilaciju koja može ubiti skakavce na licu mjesta. Bhusal je dodao da će ministarstvo poslati i novčanu pomoć ako lokalna razina ne bude mogla kontrolirati skakavice. “Do sada je lokalna razina mogla kontrolirati”, rekao je.

Govoreći o glazbi i pjesmama vrlo djelotvornima za kontrolu najezde skakavaca, ministar Bhusal je rekao: “Telefonom mi je rekao moj brat koji živi u Australiji da pjesme i glazba mogu biti vrlo učinkoviti za kontrolu najezde skakavaca koji pustoše naša polja i prijete izazivanjem gladi među populacijom.” Također je rekao da će se uskoro pripremiti smjernice o tome što će ministarstva, država i lokalna razina morati uraditi za kontrolu skakavaca.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X