Objavljen prvi teaser dokumenatrca o Bowieju ‘Moonage Daydream’

U pitanju je prvi potpuno autorizirani dokumentarac o pokojnoj svjetskoj megazvijezdi.

David Bowie (foto: Neon)

“Moonage Daydream” bit će prvi potpuno autorizirani dokumentarac o svjetskoj megazvijezdi Davidu Bowieju. Prema službenom opisu, film neće samo pratiti Bowiejevu karijeru, već istražuje “kreativno, glazbeno i duhovno putovanje” legendarnog izvođača. Do sada je mnogo toga o filmu bilo prepušteno našoj kolektivnoj mašti, no konačno imamo nagovještaj kako će film i izgledati, budući da je Neon podijelio prvi trailer filma.

Dijelovi filma prethodno su prikazani na CinemaConu i očito su bili uzbudljivi i atmosferični kako se moglo očekivati ​​- s bubnjevima, vrištećom publikom, energičnom montažom i, naravno, Bowiejem koji zadivljuje mase na pozornici, s izvedbama “Heroes”, “Hello Spaceboy” i “Moonage Daydream”. No, to je bio samo djelić onoga što film donosi, prema riječima izvršnog producenta i bivšeg predsjednika Warner Brosa, Billa Gerbera, koji je film nazvao “zvučnom i vizualnom ekstravagancijom koju treba doživjeti na velikom ekranu uz najmoderniji audio.”

Redatelj Brett Morgen nakon projekcije u CinemaCon je izjavio: “Bowie se ne može definirati. Mora ga se doživjeti.” Morgen je pokušao ispričati Bowiejevu priču pjevačevim vlastitim glasom, što je bilo moguće zahvaljujući nefiltriranom pristupu njegovim osobnim arhivima, uključujući i svim master snimkama. Film sadrži 48 Bowiejevih pjesama, remasteriranih, s naracijom sačinjenom od Bowiejevih vlastitih uvida. Uključuje i nikad viđene snimke s koncerata.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X