Prvi prosvjed protiv ACTA-e u Zagrebu

Između 500 i 700 prosvjednika okupilo se u subotu ispred Ministarstva vanjskih poslova u Zagrebu kako bi uputili glas protiv potpisivanja zloglasnog ACTA dokumenta.

Anti ACTA prosvjed u Zagrebu (Foto: Nino Šolić)

Prosvjednici su uputili poziv ispred zgrade ministarstva da Hrvatska ne potpisuje ACTA dokument jer je zaštita autorskih prava samo paravan za potpunu kontrolu i cenzuru internetskih korisnika koji se kroz ACTU žele provesti na štetu internetskih korisnika. Loše vrijeme i snijeg koji pada cijeli dan nije onemogućio želju za prosvjedom.

Između 500 i 700 njih koji su većinom nosili maske Guya Fawkesa okupili su se isključivo protiv potpisivanja ACTA-e. Prosvjednici su bili dobro organizirani i držali su se prethodnog dogovora da se na prosvjed ne izlazi s bilo kakvim stranačkim ili oznakama raznih nevladinih udruga, a također nije bio zabilježen niti jedan incident.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Galerija

Idi na Vrh
X