Roger Waters otpjevao ‘Wish You Were Here’ na skupu potpore Julianu Assangeu

Bivši član Pink Floyda posvetio je pjesmu osnivaču Wikileaksa koji se nalazi u britanskom zatvoru gdje čeka saslušanje vezano za izručenje.

  •  
  •  
Roger Waters u Areni Zagreb (Foto: Samir Cerić Kovačević)

Roger Waters sudjelovao je na skupu potpore Julianu Assangeu u Londonu gdje je zahtjevao oslobađanje osnivača Wikileaksa i izveo klasik Pink Floyda “Wish You Were Here.”

“Kako možemo dopustiti da je Julian Assange u samici ili da djecu u Siriji i Palestini razaraju bombe koje šalju ljudi iz ove zgrade,” pitao je okupljene ispred Ministarstva unutarnjih poslova gdje je stajao ispod transparenta na kojem je pisalo “Ne izručujte Assangea”.

“Wish You Were Here” je napisana u spomen na pokojnoga Syda Barretta, no Waters je izvedbu posvetio Assangeu koji je uhićen u travnju nakon što je sedam godina živio u ekvadorskom veleposlanstvu na temelju optužbi za hakiranje Pentagonove račnalne mreže 2010. godine. Optužen je i za seksualno zlostavljanje dviju žena u Švedskoj.

Assange se trenutno nalazi u londonsko zatvoru Belmarsh gdje iščekuje saslušanje po pitanju izručenja koje bi se trebalo održati u veljači sljedeće godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X