Saša Antić a.k.a. Alejuandro Buendija predstavlja svoj novi singl ‘Kornjača’

Deseta je to od trinaest pjesama s novog albuma ‘Škrinja’, a u njoj mu se pridružio i glazbenik Fog Frog Dog.

Alejuandro Buendija ‘Kornjača’

Saša Antić secira trenutnu društvenu situaciju, a kao zaključak izvodi činjenicu da u nadrealizmu trenutka u kojem se nalazimo jest najbolje da se opustimo kao da “plovimo na leđima kornjače”.

“Nastala je ovo proljeće na intergalaktičkom krstarenju na koje sam otišao zahvaljujući prijatelju koji mi je prepustio svoj kupon koji je dobio od Elohimskog vijeća. Mrak je na kornjači svirao piano u baru, a Frog je došao po zadatku Svemirografskog instituta kao jedan od najiskusnijih šaptača kornjačama obzirom da je uočeno blago odstupanje od putanje. Družili smo se par večeri u baru i spjevali pjesmu posvećenu kornjači, tom divnom i nesebičnom biću bez kojeg ne bi nigdi stigli. Frog se za par dana iskrcao na Marsot gdje je nastavio istraživanje Velike Praske, a Mrak se vratio na Zemlju gdje na nepoznatoj lokaciji uzgaja crne ovce.”, kaže o pjesmi Saša.

Album “Škrinja”, koji će uskoro biti predstavljen javnosti, nastajao je za vrijeme karantene. Na albumu prevladava društvena tematika kroz vrhunsku liriku i puno crnog humora, a riječ je o pjesmama koje su nastale u posljednjih pet godina.

“Karantena mi je zapravo pomogla da dovršim već započete pjesme, a dogodilo se i nekoliko novih, mislim da ne bih još uvijek dovršio album da se nije dogodila 2020. jer TBF najviše svirki odradi ljeti. Trenutno smo zaista u hibernaciji, prolaze jedan za drugim ta sljedeća dva-tri ključna tjedna i nažalost ništa se ne događa na planu svirki, organizatori su zbunjeni i prestrašeni. Nadam se da će se stanje uskoro normalizirati. “Škrinja” je nastala jednostavno. Htio sam realizirati neke muzičke ideje u stilovima u koje nisam dosad ulazio i zadovoljan sam kako je to ispalo. Također na par pjesama sam više nego inače radio na interpretaciji i gađao pravu nijansu emocije.”, naglašava Saša Antić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X