The Cure otkazao 7000 ulaznica na web stranicama za preprodaju

Ticketmasterova politika natjerala je Neila Younga da dovede u pitanje budućnost koncertnih turneja, a fanzin Bruca Springsteena zbog nje je prestao s objavljivanjem nakon više od 40 godina.

Robert Smith iz The Cure (foto: Vedran Metelko)

Robert Smith iz The Cure potvrdio je da je bend otkazao 7000 ulaznica pronađenih na web stranicama za preprodaju.

Kao dio procesa prodaje za njihovu nadolazeću sjevernoameričku turneju, frontmen je odustao od Ticketmasterovih opcija “platinaste” i “dinamičke cijene” ulaznica i ograničio prijenos ulaznica na tržištima gdje mu je to zakonski dopušteno na mjestima poput New York, Illinoisa i Colorada, koji su svi donijeli zakone koji štite preprodavače.

Smith je objavio: “Približno 7 tisuća ulaznica je otkazano, kao i približno 2200 narudžbi. To su ulaznice kupljene s lažnim računima/podacima na stranicama za preprodaju.” Upozorio je kupce ulaznica da ne pokušavaju zaobići pravila prijenosa ulaznica: “Vezano za ponuda za prodaju/slanje podataka za prijavu na račun kako bi se zaobilazila ograničenja prijenosa… Sve ulaznice dobivene na ovaj način bit će poništene, a izvorne naknade plaćene na te ulaznice neće biti vraćene, već će biti donirane Amnesty Internationalu, a same ulaznice će biti preprodane fanovima.”

Pjevač je posljednjih tjedana uzeo na zub Ticketmaster zbog njihovih “pretjerano visokih” naknada za usluge za ulaznice za nadolazeću sjevernoameričku turneju njegovog benda. Neki obožavatelji tvrdili su da su naknade za uslugu, za objekt i za obradu narudžbe, premašile cijenu stvarnih ulaznica.

Smith je prethodno natjerao Ticketmaster da izda male povrate novca provjerenim kupcima ulaznica zbog “pretjerano visokih” naknada za uslugu. Na Twitteru je 16. ožujka, nakon puštanja ulaznica u prodaju, napisao: “Nakon pregovora, Ticketmaster se složio s nama da su mnoge naknade koje se naplaćuju neopravdano visoke, i kao gestu dobre volje ponudili su 10 dolara po ulaznici povrata na sve potvrđene račune obožavatelja za transakcije s najnižom cijenom ulaznice (‘LTP’).”

Nakon toga, oglasio se i Neil Young koji se također požalio na trenutno stanje koncertnih turneja nakon Ticketmasterove kontroverze s The Cure. Nešto ranije, Backstreets, fanzin koji pokriva Brucea Springsteena i njegov E Street Band još od 1980., ugašen je zbog razočaranja Ticketmasterovim dinamičnim modelom cijena. “Nakon 43 godine objavljivanja u ovom ili onom obliku… s pomiješanim emocijama objavljujemo da je Backstreets došao do kraja puta”, napisao je izdavač i glavni urednik Christopher Phillips u uvodniku. “Kolika god bila eventualna tražena cijena u vrijeme nastupa i smatra li je kupac poštenom, jednostavno smo shvatili da nećemo moći pokriti ovu turneju s entuzijazmom i osjećajem svrhe s kojima kontinuirano poslujemo od 1980. godine”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X