The National puštaju online koncerte iz svoje arhive i skupljaju novac za roadieje i tehničare

Svakog ponedjeljka možete očekivati novi arhivski koncert grupe The National.

The National (Foto: Tomislav Sporiš)
The National (Foto: Tomislav Sporiš)

U isto vrijeme kad su objavili posebno reizdanje povodom 10 godina od objave “High Violet” albuma, The National su podijelili bruklinški koncert iz 2010. godine. To će sada postati tjedna praksa, a uz arhivsku seriju koncerata kreće i kampanja prikupljanja novca za koncertni tim benda tijekom perioda pandemije koronavirusa.

U službenoj obavijesti The National najavljuje niz koncertnih snimki i neke rijeko viđene ili dosad neobjavljene snimke. Svakog ponedjeljka u 17:00 sati (po kalifornijskom vremenu) The National će streamati koncerte na svom Youtube kanalu.

The National je poput gotovo svih grupa i muzičara prisiljen odgoditi svoju proljetnu turneju, a time i koncertni tim benda ostaje bez prihoda. Kako bi pomogli roadiejima i tehničarima, članovi The Nationala su pokrenuli kampanju na GoFundMe stranici uz obrazloženje: “Naš tim je ključan za naše turneje i kroz puno zajedničkih godina je postao dio naše obitelji. Ako uživate u našim koncertima onda se nadamo da ćete pomoći i naš tim i donirati novac. Također sva zarada od prodaje memorabilija benda će se direktno uplaćivati članovima našeg tima.”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X