TikTok kaže da radi na uklanjanju ‘Astroworld’ videa zavjere

Na platformi su se namnožili videozapisi teorije zavjere koji sugeriraju da je demonska simbolika kriva za 8 smrti i stotine ozlijeđenih na Astroworld festivalu Travisa Scotta prošlog tjedna.

Travis Scott (Foto: Wikipedia)

Osam ljudi je poginulo, a stotine ih je ozlijeđeno tijekom Scottovog velikog koncerta u NRG Parku u Houstonu u američkoj državi Texas prošlog petka (5. studenog), kada se publika počela natiskivati prema prednjem dijelu pozornice, uzrokujući ozljede, otežano disanje i, za neke, srčani zastoj.

Tijekom vikenda, kada su se počele pojavljivati ​​vijesti o tragediji, na TikToku su se počeli širiti deseci videa koji su davali napuhana objašnjenja za incident – ​​uglavnom usredotočujući se na ideju da Scott provodi neku vrstu sotonskog rituala ili ukazujući na percipiranu sotonsku simboliku na festivalskom terenu.

Izvještavajući ranije ovog tjedna, Rolling Stone je istaknuo da je jedan od najpopularnijih videa – aludirajući na nejasne demonske slike u Scottovoj scenografiji – dosegao 23 milijuna pregleda. Osim toga, upisivanjem “Astroworld” u kućicu za pretraživanje platforme dalo je popularne predložene rezultate poput “Astroworld demonic”.

I Rolling Stone i Complex sada izvještavaju da je, nakon što su stupili u kontakt s TikTokom u vezi s videozapisima koji šire dezinformacije o tragediji, predstavnik tvrtke odgovorio da radi na poduzimanju mjera protiv sadržaja, uključujući u okviru svojih prijedloga za pretraživanje.

“Takav sadržaj krši naše smjernice zajednice i uklanja se”, rekao je TikTok za Complex.

Što se tiče toga tko je zapravo kriv za žrtve u Astroworldu, istrage su u tijeku. Posljednjih dana nastavljaju rasti tužbe protiv Scotta, festivalskih promotora Live Nationa i drugih, dok stručnjaci tvrde da organizatori Astroworlda “nisu bili spremni” za ogromnu gužvu.

Jučer (9. studenog), šef policije Houstona Troy Finner rekao je da je Scottu “izrazio (svoju) zabrinutost u vezi s javnom sigurnošću” u vezi s događajem prije nego što se on dogodio.

U danima nakon festivala, Scott je na društvenim mrežama dao dvije odvojene izjave: kratku, napisanu na Twitteru i duži video objavljen na Instagramu. U prvoj, reper je rekao da je “apsolutno devastiran” i da je “predan radu zajedno sa zajednicom Houstona na ozdravljenju i podršci obiteljima nastradalih”. U drugom, Scott je rekao da “nikako nije mogao zamisliti da će situacija izmaknuti kontroli” i rekao je da uvijek želi “ostaviti svojim obožavateljima pozitivno iskustvo”. “Kad god mogu shvatiti što se događa, zaustavim sve i pomognem im da dobiju pomoć koja im je potrebna”, rekao je.

Ranije ovog tjedna, Scott je najavio da će platiti troškove pogreba žrtava incidenta, kao i pokriti troškove terapije za one kojima je potrebna.

U priopćenju za tisak objavljenom u to vrijeme navodi se da je Scott bio “u aktivnim razgovorima s gradom Houstonom, policijom i lokalnim službama za prvu pomoć kako bi se s poštovanjem i na odgovarajući način povezao s pojedincima i obiteljima uključenih.

“Ovo su prvi od mnogih koraka koje Travis planira poduzeti kao dio svog osobnog zavjeta u pomoći onima koji su pogođeni i tijekom njihovog tugovanja i procesa oporavka”, stoji u priopćenju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X