Tisuće sati ere MTV-ija od 1981. do 1989. podignuto s VHS-a na internet

Želite li nostalgično zaroniti u povijest i ‘ostati tamo’, ili, ako ste mlađi, tražite spoznaju zašto je MTV tijekom osamdesetih bio najvažiji popkuturni TV kanal, sad to u potpunosti možete učiniti. Na Archive.org vas čeka kompletan program sa svim legendarnim emisijama poput ‘Headbangers’s Ball’ ili ‘120 Minutes’, spotovi, jingleovi, pa čak i reklame iz vremena 1980-ih.

MTV

Kome god nedostaje MTV iz najboljih dana, sad mu je dostupan na Archive.org, dakako uz besplatnu registraciju korisničkog profila.

MTV program koji nosi naziv “’80s MTV VHS Recordings 1981 to 1989 Collection” podignut je i posložen kronološki i sadrži apsolutno sve što je MTV prikazivao od 1981. do 1989. godine, dakle u desetljeću kad je glazbeni video spot dobio primat u glazbenom svijetu, kako je to proročki objasnila pjesma “Video Killed the Radio Star” grupe The Buggles, tada premijerno puštena, a gdje drugdje, već, na MTV-iju.

Na jednom mjestu sad možete pratiti kako su se mijenjali obrasci pop glazbe, kako su bujali i razvijali se hip-hop, heavy metal, alternativni rock i klupska glazba kao i primjerice kompletno pokrivanje Live Aida 1985. godine iz Londona i Philadelphije – ukratko vrijeme kad je MTV doslovce imao značenje: “Music Television”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X