U 84. godini preminula legendarna hrvatska glumica Marija Kohn

Velika hrvatska glumica preminula je ponedjeljak 16. srpnja u 84. godini, nakon teške bolesti, objavilo je Hrvatsko društvo dramskih umjetnika.

Marija Kohn (izvor: screenshot YouTube)

Marija Kohn rođena je na Lopudu, 1934. godine, bila je jedna od najnagrađivanijih i najaktivnijih hrvatskih glumica. Iza sebe ostavlja opus od više od stotinu kazališnih uloga, više od šezdeset filmova i brojne dramske i televizijske serije.  Bila je članica Gradskog dramskog kazališta Gavella od 1957. Nastupala je u Teatru &TD i Teatru u gostima, od 1987. do 1990. bila je članica Satiričkog kazališta Kerempuh, a potom, do odlaska u mirovinu 1999., članica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Svoj je glumački put započela studijom na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Uloga šepave Rože u filmu ‘Svoga tela gospodar’ donosi joj veliku slavu i nagradu na Filmskom festivalu u Puli. Jednu od najzapaženijih uloga ostvaruje i u predstavi ‘Mirisi, zlato i tamjan’ Slobodana Novaka.

Iako u mirovini od 1999. glume se nikada nije u cijelosti odrekla pa je tako 2015. glumila u filmu ‘Zvjerka’ Diane Oniunas Pusić. Ispraćaj glumačke ikone biti će danas (18. srpnja) na zagrebačkom Krematoriju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X