Umro je Charlie Watts

Legendarni bubnjar Rolling Stonesa umro je u 81. godini.

  •  
  •  
Charlie Watts (Foto: Wikipedia)

Bubnjar Rolling Stonesa Charlie Watts, koji im je pomogao da postanu jedan od najvećih bendova u rock ‘n’ rollu, preminuo je u 81. godini .

“S ogromnom tugom javljamo da je umro naš voljeni Charlie Watts”, navodi se u službenom priopćenju Rolling Stonesa.

U priopćenju još stoji da je  otišao “dragi muž, otac i djed” i “jedan od najvećih bubnjara svoje generacije”.

Charlieju Watts se trenutno odaje počast u cijelom glazbenom svijetu, uključujući i njegovog kolegu iz Beatlesa, Sir Ringa Starra.

Vijest je došla nekoliko tjedana nakon što je bend najavio da će krenuti na američku turneju bez Charlieja koji se trebao odmoriti od nespecifiranog medicinskog zahvata. Watts je 2004. liječen od raka grla iako je prestao pušiti krajem 1980-ih. Rak je krenuo u remisiju. “Otišao sam u bolnicu,” prisjetio se Watts, “a osam mjeseci kasnije Mick je rekao:” Snimit ćemo ploču. Ali to ćemo učiniti samo kad budeš spreman. ” Mučili su se, pisali pjesme, a kad sam bio spreman, došao sam i to je bilo to, “A Bigger Bang”. Zatim smo krenuli na dvogodišnju turneju. Čini se da se razbolim kad god stanemo. Pa sam tada zaključio da ne treba stati.”

Bio je član Stonesa od siječnja 1963. godine, kada se pridružio Micku Jaggeru, Keithu Richardsu i Brian Jonesu.

Watts im je pomogao da postanu, uz The Beatles, jedan od bendova koji su u 1960-ih godina odnijeli rock ‘n’ roll u mase s klasicima poput “(I Can’t Get No) Satisfaction”, “Jumpin’ Jack Flash”, “Get Off My Cloud” i “Sympathy for the Devil”. Od tada pa sve do danas on je bio pulsirajuće srce benda.

Godine 2006. Watts je izabran u Kuću slavnih modernih bubnjara (Modern Drummer Hall of Fame). Prema procjeni uglednog glazbenog kritičara Roberta Christgaua, Watts je bio “najveći bubnjar rocka”. Godine 2016. zauzeo je 12. mjesto na listi “100 najvećih bubnjara svih vremena” magazina Rolling Stone.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X