Žen snimile spot za singl ‘Kraj početak’

Dva tjedna nakon što su singlom ‘Kraj početak’ najavili izlazak drugog albuma ‘Jantar’, audio vizualni sastav Žen objavio je i prateći spot.

Žen 'Kraj početak'
Žen ‘Kraj početak’

Režiju potpisuje Toni Mijač, student Novih medija na akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu koji iza sebe ima više desetaka objavljenih spotova i drugih filmskih radova, dok je protagonistica spota Lana Helena Hulenić, akademska glumica sa filmskim i kazališnim iskustvom od čega su najzapaženije njene uloge u predstavama “Picasso” i “Prava stvar”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AsJPEmTtC6c[/youtube]

Spot prati dva karaktera koja proizlaze iz jednog tijela, te kroz odnos prostora i emocija zaokružuju priču između dvije osobe. Sanjivim tonovima video naglašava atmosferu pjesme, dok se korištenjem dvostruke ekspozicije, pri čemu jedno tijelo igra dvije uloge, metaforički opisuje kompleksnost odnosa i ocrtava ciklički proces u kojem je svaki kraj ujedno i početak.

Pjesma je, kao i ostatak albuma, snimana tijekom prosinca 2014. i početkom ove godine u studijima Soundbrick i ViBRa u Zagrebu, miks je napravio Neven Marinac, a mastering Valent Samardžija.

Novi album će biti objavljen krajem kolovoza za Unrecords, queer feminističku nezavisnu izdavačku kuću iz Austrije za koju je izdan i prvi album benda Žen.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X