Amira Medunjanin objavila album ‘For Him and Her’ – jedinstveni hommage Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić

‘For Him and Her’ novi studijski album world music dive Amire Medunjanin, od danas je u prodaji po cijeni od 99 kuna. Jedinstveni je to hommage Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić – 12 njihovih pjesama u interpretaciji Amire Medunjanin jednostavno očarava.

  •  
  •  
Amira Medunjanin ‘For Him and Her’

“Svirajte mi tiho, tiše” prva je pjesma s kojom Amira uvodi u svijet “kafanske muzike” i za koju jena njezinom službenom YouTube kanalu objavljen službeni lyric video. Kako piše Petar Peca Popović, poznati novinar, rock kritičar i publicist, u knjižici izdanja: “Kafana, mehana, bircuz, konoba, gostiona, taverna ili birtija na našim prostorima oduvek označava mesto gde se najlepši dani proživljavaju noću. /…/ Kafana je bila i jeste vrsta oaze, gde još postoji kult prvosveštenika mikrofona. Tu se gaji druga vrsta popularnosti, a duša gosta posebno vrednuje.”

Osim spomenute “Svirajte mi tiho, tiše” na albumu se nalaze Tomini i Silvanini evergreeni: “Ja nemam prava nikoga da volim”, “Čekaj me”, “Šta će mi život”, “Što je tužna tako ova noć” (prvi objavljeni singl koji prati službeni videospot), “Rane moje”, “Kad se voli, što se rastaje”, “Srećo moja”, “Danka”, “Dva smo sveta različita”, “Što te večeras nema” i “Umoran sam od života”.

Amira Medunjanin (Foto: promo)

Album “For Him and Her” snimljen je u Bostonu (SAD) u studiju Big Blue Sound dok je dio instrumenata snimljen u Beogradu i Mostaru (Studio Coda i Mostar Rock School). Na albumu su sudjelovala eminentna glazbena imena: Shyrkhan Agabeyli (bas), Bojan Zulfikarpašić (perkusije i Moog Matriarch), Predrag Vasić (gitare i mandolina), Ismail Lumanovski (klarinet), Mustafa Šantić (harmonika), Vladimir Ćuković (violine) i Pantelis Stoikos (truba). Realiziran u suradnji s partnerom projekta Stars & More i u izdanju Croatia Recordsa, For Him and Her diskografski je dragulj i sasvim sigurno jedan od albuma godine. Naslovna fotografija djelo je Vojislava Đorđića (Town Hill Colony) dok je za likovno oblikovanje zaslužan Tarik Zahirović (Ideologija, Sarajevo).

Toma Zdravković (Foto: promo)

“Kolekcija For Him and Her nastala u okruženju izuzetnih muzičara, sa kakvim, inače, Amira sarađuje tokom svoje karijere, otvara i jedno privatno pitanje: ‘Zašto neke pevače volimo više nego druge koji možda imaju bogatiji, koloritniji, na kraju krajeva, i školovaniji glas?!’ Verujem da ih naša srca biraju zbog načina kako donose pesmu. Vrhunski interpretatori izabranu pesmu doživljavaju na krajnje intiman način ne stideći se da pred publikom strasno reprodukuju sve njene sadržaje i nijanse dok i poslednji slušalac ne prepozna osećаnja, ljubav, čežnju i bol, ali neretko i nostalgiju za nekim vremenima, običajima i dragim ljudima. Amira Medunjanin poseduje to čudo u sebi. Njeno pevanje je čin slavljenja pesme, retka sposobnost da se u grudima smrtnika zaljulja klatno duševnog uzbuđenja”, piše biranim riječima Petar Peca Popović.

Silvana Armenulić (Foto: promo)

Na radost svih Amirinih obožavatelja, u prodaji će se u srpnju naći i bogato opremljeni dvostruki vinil “For Him And Her”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X