Brian Eno dolazi u Sarajevo

U Historijskom muzeju BiH će 13. lipnja biti otvorena izložba ’77 Million Paintings’ britanskog umjetnika, glazbenika, producenta i vizualnog umjetnika Briana Enoa.

  • 35
    Shares
Brian Eno (Foto: Shamil Tanna)

Brian Eno iznimno je značajno ime svjetske muzičke scene. Iako je Eno široj javnosti poznatiji po svojim albumima i suradnjama, podjednako su brojni i važni njegovi umjetnički radovi u kojima propituje odnos tehnologije i umjetnosti, te međusobni odnos vizualnog i zvučnog aspekta. Instalacija koja će biti predstavljena u Sarajevu je sačinjena od radova koje je Eno ručno oslikao na staklenim pločama, a osim zvučnog i vizualnog sadržaja postavke, ovaj umjetnik je kreirao i opuštajući, ugodni i meditativni ambijent u glavnoj izložbenoj dvorani Historijskog muzeja BiH.

Brian Eno – 55 Million Crystals (Detalj: Stefan Ol†h)

Pored izložbe, Brian Eno će u muzeju održati javno predavanje.

Multimedijalna instalacija “77 Million Paintings” će biti otvorena za posjetioce 77 dana – do 29. kolovoza. Imajući u vidu da Eno ranije nije izlagao u regiji, Sarajevo ovog ljeta postaje regionalna destinacija kulturnog turizma. Ovaj jedinstveni kulturni događaj omogućio je British Council u saradnji sa Historijskim muzejom BiH.

  • 35
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X