Brian Eno dolazi u Sarajevo

U Historijskom muzeju BiH će 13. lipnja biti otvorena izložba ’77 Million Paintings’ britanskog umjetnika, glazbenika, producenta i vizualnog umjetnika Briana Enoa.

Brian Eno (Foto: Shamil Tanna)

Brian Eno iznimno je značajno ime svjetske muzičke scene. Iako je Eno široj javnosti poznatiji po svojim albumima i suradnjama, podjednako su brojni i važni njegovi umjetnički radovi u kojima propituje odnos tehnologije i umjetnosti, te međusobni odnos vizualnog i zvučnog aspekta. Instalacija koja će biti predstavljena u Sarajevu je sačinjena od radova koje je Eno ručno oslikao na staklenim pločama, a osim zvučnog i vizualnog sadržaja postavke, ovaj umjetnik je kreirao i opuštajući, ugodni i meditativni ambijent u glavnoj izložbenoj dvorani Historijskog muzeja BiH.

Brian Eno – 55 Million Crystals (Detalj: Stefan Ol†h)

Pored izložbe, Brian Eno će u muzeju održati javno predavanje.

Multimedijalna instalacija “77 Million Paintings” će biti otvorena za posjetioce 77 dana – do 29. kolovoza. Imajući u vidu da Eno ranije nije izlagao u regiji, Sarajevo ovog ljeta postaje regionalna destinacija kulturnog turizma. Ovaj jedinstveni kulturni događaj omogućio je British Council u saradnji sa Historijskim muzejom BiH.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X