Elizabeth Taylor umrla u 80. godini života

Najveća ikona Hollywooda, dvostruka dobitnica Oscara, preminula je uslijed zatajenja srca.

Elizabeth Taylor u 'Kleopatri'

Glumica koja je poznata po svojim ulogama, koliko i po ljubavnim vezama, umrla je u bolnici Cedars-Sinai u Los Angelesu, šest dana nakon hospitalizacije.

Elizabeth Taylor rošena je 1932. U Londonu, a prvu je ulogu ostvarila u filmu „There’s One Born Every Minute“ kada je imala samo devet godina. Status velike tinejdžerske zvijezde priskrbio joj je film „National Velvet“, dok je veliki iskorak prema osvajanju odrasle publike napravila ulogom u filmu „Mjesto pod suncem“.

Prva je filmska zvijezda koja je jednim ugovorom zaradila milijuna dolara („Kleopatra“), a karijeru su joj okrunili i Oscari – za ulogu u „Butterfieldu 8“ (1960.) i „Tko se boji Virginije Wolf?“ (1966.).

Udavala se osam puta za sedam muškaraca, u osamdesetima se liječila os alkoholizma, a u proteklom desetljeću preživjela je operaciju srca, odstranjenje tumora na mozgu, pet prijeloma kralježnice i ugradnju umjetnih kukova. Zadnji se put u javnosti pojavila 2006. na CNN-u kod Larryja Kinga, gdje je demantirala da boluje od Alzeheimerove bolesti. Iza nje su ostala dva sina Michael Wilding i Christopher Nolan te dvije kćeri Liza Todd i Maria Burton.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X