Greta Gerwig ponovno u lovu na Oscar, ovaj put s filmom ‘Little Women’

U adaptaciji voljenog romana Louise May Alcott ponovno igraju Saoirse Ronan i Timothée Chalamet iz redateljičinog prethodnog filma ‘Lady Bird’.

“Little Women” (foto: Sony/Screenshot)

Greta Gerwig oduševila je kritičare svojom dramom o odrastanju “Lady Bird” za koji je nagrađena nominacijama za Oscar, a čini se da bi ista sudbina mogla očekivati i njezin novi film, adaptaciju voljenog romana Louise May Alcott iz 1868., “Little Women.”

Ovaj roman već je nekoliko puta uspješno ekraniziran, primjerice 1994. u režiji Gillian Armstrong gdje su glavne uloge tumačile Winona Ryder, Claire Danes i Kristen Dunst. U novoj verziji gledat ćemo zvijezde iz redateljičinog prethodnog filma, Saoirse Ronan i Timothéeja Chalameta, a njima se pridružuju i zvijezda ovogodišnjeg horrora “Midsommar” Florence Pugh, kao i Emma Watson, Laura Dern, Meryl Streep, James NortonLouis Garrel, Bob Odenkirk, te Chris Cooper. Priča prati sestre March i njihovo odrastanje u Massachusettsu 1860-ih godina, no u verziji Gerwigove, radnja neće pratiti kronološki red.

Sa svojim prethodnim naslovom Gerwig je postala tek petom ženom u povijesti nominiranom za Oscar za najbolju režiju. S obzirom na božićni termin premijere, “Little Women” se također ubacuje u lov na prestižnu nagradu Filmske akademije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X