Greta Gerwig ponovno u lovu na Oscar, ovaj put s filmom ‘Little Women’

U adaptaciji voljenog romana Louise May Alcott ponovno igraju Saoirse Ronan i Timothée Chalamet iz redateljičinog prethodnog filma ‘Lady Bird’.

“Little Women” (foto: Sony/Screenshot)

Greta Gerwig oduševila je kritičare svojom dramom o odrastanju “Lady Bird” za koji je nagrađena nominacijama za Oscar, a čini se da bi ista sudbina mogla očekivati i njezin novi film, adaptaciju voljenog romana Louise May Alcott iz 1868., “Little Women.”

Ovaj roman već je nekoliko puta uspješno ekraniziran, primjerice 1994. u režiji Gillian Armstrong gdje su glavne uloge tumačile Winona Ryder, Claire Danes i Kristen Dunst. U novoj verziji gledat ćemo zvijezde iz redateljičinog prethodnog filma, Saoirse Ronan i Timothéeja Chalameta, a njima se pridružuju i zvijezda ovogodišnjeg horrora “Midsommar” Florence Pugh, kao i Emma Watson, Laura Dern, Meryl Streep, James NortonLouis Garrel, Bob Odenkirk, te Chris Cooper. Priča prati sestre March i njihovo odrastanje u Massachusettsu 1860-ih godina, no u verziji Gerwigove, radnja neće pratiti kronološki red.

Sa svojim prethodnim naslovom Gerwig je postala tek petom ženom u povijesti nominiranom za Oscar za najbolju režiju. S obzirom na božićni termin premijere, “Little Women” se također ubacuje u lov na prestižnu nagradu Filmske akademije.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X